Veličanstveni Tomić

30. decembar, 2009


Sada se vidi ko je pravi gospodin. Ivan Tomić se na pravi način oprostio od Partizana a usput mu oprostio i pola miliona koje su crno-beli trebali da plate zbog ugovora. Partizan će ipak morati da plati neka mesečna dugovanja na koje je i pristao. Tomić je izdao saopštenje u kojem piše i sledeće:

- Preuzevši vođenje sportskog sektora kluba u izuzetno teškom trenutku, uz pomoć svih struktura kluba, selektiran je jedan od najkvalitetnijih timova Partizana u bližoj istoriji kluba. Zahvaljujući njihovom kvalitetu i profesionalnosti, podršci navijača i radu svih u klubu osvojene su dve uzastopne „duple krune“, ostvarena dva plasmana u grupnu fazu evropskih kupova i pozitivan bilans u deulima sa „večitim rivalom“, uključujući tri pobede na gostujućem stadionu.

- Posebno me čini srećnim što su u protekle dve i po godine navijači Partizani imali puno povoda za radost, a samo nekoliko trenutaka tugovanja. Naravno, rezultati su u nekim situacijama mogli da budu i bolji i sigurno je da će klub izvući određene pouke za budućnost. Ponosan sam na afirmaciju mladih igrača u I timu i FK „Teleoptik“, interesovanje velikih evropskih klubova za njih.

- Na žalost, u jednom trenutku došlo je do razmimoilaženja klupskih i mojih ličnih planova, ali, naravno, ostajem privržen klubu zahvaljujući kome sam stekao sve što imam.

Ko o čemu kurva o poštenju

30. decembar, 2009


Nisu zvezdaši i partizanovci isti. Klod Kolaro kaže da klub nema problema sa navijačima i da ga u tom smislu ne treba izjednačavati sa Partizanom.

- Samo želimo da se napravi razlika između Zvezde i Partizana, da se ne stavljamo u isti kontekst. Jer, navijači Zvezde u poslednjih godinu i po dana nisu napravili nijedan incident, iako smo bili jedan od najgledanijih klubova. Imamo odličan odnos sa našim navijačima i na utakmice Zvezde uglavnom dolaze porodice. Mi se ograđujemo od svih vrsta nasilničkog ponašanja na tribinama i zato nam ne odgovara da nas povezuju sa klubovima koji imaju probleme sa navijačima - rekao je Kolaro.

Uništavanje naše severne tribine on očigledno ne smatra incidentom, a to se desilo 8. april, 2009. godine. Naravno za njega ni prekid utakmice protiv Smedereva nije "incident". Ko ih ne zna skupo bi ih platio.

Đurić: Bjeković 1. januara ide u penziju

30. decembar, 2009


Posle pisanja našeg i drugih sajtova da bi Nenad Bjeković mogao da bude savetnik Stevanoviću oglasio se i predsednik Partizana.

- Nema od toga ništa. To su neistine, čiste gluposti, ne znam ni od koga potiču takve priče. Nenad Bjeković je legenda kluba, čovek s ogromnim iskustvom, i naravno da bi nam njegovi saveti bili od koristi. Međutim, Bjeković 1. januara ide u penziju, a ne nazad na posao - rekao je Đurić.

Svakako da je Bjeković leganda kluba, ali sve ima svoje vreme, a njegovo je odavno iza njega. Da li će Bjeković "konačno" staviti katanac na kancelariju koju i dalje ima na stadionu Partizana, ili će ostati da posavetuje ako zatreba, znaćemo uskoro.

Kada je upitan šta misli o hajki koju vodi B92 protiv navijača Đurič je rekao sledeće:

- Partizan podržava borbu protiv huligana. Međutim, ne smeju zbog njih još više da ispaštaju navijači kluba, koji su u ogromnoj većini. Ne smeju dvojica, trojica ili desetorica huligana da prave problem hiljadama navijača koji žive za utakmice. Mislim da se otišlo u krajnost, jer niko ne razgraničava navijače i huligane. Pustimo državu da reši taj problem. S nama zasad niko od sponzora nije kontaktirao, niti nam dao bilo kakav ultimatum.

Novosti iz kluba

29. decembar, 2009


Posle Vojislava Stankovića druga investicija crno-belih u zimskom prelaznom roku je Predrag Mijić, dosadašnji igrač Spartaka iz Subotice. Partizan je planirao da dovedce i desnog bek Napretka Nikolu Mikića, ali u poslednji trenutak se umešala i Zvezda pa je Mikić odlučio da ode u tim za koji navija.

Održana je i prava sednica novog UO. Saopštenje sa sednice možete pročitati na oficijalnom web sajtu FK Partizan.

Novogodičnji poklon košarkaškom klubu

29. decembar, 2009


Već duže vreme mnogi traže da košarkaški klub otvori račun pa da navijači pomognu koliko mogu. Računi nisu otvoreni, ali KK Partizan već mesec dana prenosi košarkaške utakmice uživo na oficijalnom web sajtu. Cena je 470 dinara, ili 5 Evra. Ako uplatite pretplatu za neku od utakmica, vi na taj način pomažete klubu, a dobijate i nešto za uzvrat.

Nažalost, izgleda da je većina navijača jača na jeziku nego delu, jer manje od stotinu navijača je do sada platilo bar za jedan prenos. Bruka i sramota! Lako je sedeti za testaturom i kuckati, a kada se treba malo isprsiti i uplatiti mizernih 5 Evra, nema nigde nikoga. Ovo se ponajviše odnosi na dijasporaše koji imaju, ali eto i oni bi za džabe. Razumemo navijače iz Srbije i okoline koji zaista nemaju, ali da se ne lažemo, ima nas dosta po belome svetu koji možemo i moramo da pomognemo.

Prema tome, neka vam novogodišnji poklon voljenom klubu bude pretplata na bar jednu utakmicu. Košarkaški klub i Dule Vujošević su to zaslužili. Oni su ne samo ponos crno-bele porodice nego i najbolji srpski brend.

Otišao i poslednji buntovnik

28. decembar, 2009


Dileme više nema, mlada struja predvođena Ivanom Tomićem je njegovim današnjim odlaskom potučena do nogu. Starosedeoci bliski Nenadu Bjekoviću su odneli pobedu, i sada samo oni opet upravljaju sa fudbalskim klubom.

Raskidom ugovora Partizan je ostao dužan Tomiću oko pola miliona Evra, ali uzimajući u obzir da ni Jokanoviću, pa i drugima, još nisu isplatili dugovanja, i Tomić će morati da sačeka.

Što se tiče raznih transfera, Partizan i Diara nisu potpisali ugovor sa Turcima. Sve je bilo dogovoreno, ali Turci nisu hteli da garantuju da će isplatiti sav novac. Poučeni negativnim iskustvom sa drugim turskim klubovima čelnici Partizana su odbili ponudu.

Grobari posetili PAOK

27. decembar, 2009


Šezdesetak mladih iz centralne Srbije putovalo je u sklopu akcije vizne liberalzacije u Solun, u toj grupi našlo se i šestorica grobara iz Jagodine, čiji je cilj bio da odu na stadion "Tumba" Fudbalskog kluba "PAOK", i da to bude neka vrsta njihovog navijačkog hodočašća!!! Tek da objavimo i njihova imena: "Aleksandar Grković, Ivan Simić, Darko Radovanović, Ivan Mijajlović, Vladimir Ilić i Nenad Bojić", svi iz Jagodine, nisu ni sumnjali da će u Solunu doživeti, krajnje spontano i niukakvoj režiji organizacije, nesvakidašnji doček.

Odmah po dolasku na stadion, u vidnim obeležjima Partizana, jagodinci su bili primećeni, krenulo je pozdravljanje i upoznavanje sa, najpre ljudima iz PAOK Fun Club-a "Peran" pa potom i navijačima koji su se tu zatekli u njihovom gift shop-u! Jagodinci su iskoristili prilku da udju na teren i slikaju se na popularnom "Tumbi". U medjuvremenu se pročulo da su tu prijatelji iz Srbije pa su počeli da se okupljaju i ostali navijači iz kraja koji se inače zove "TUMBA" i po kome stadion PAOKA i nosi ime!

Jagodinski grobari su tu dobili na poklon jednu majicu i svakom po dres PAOK-a kao i monografiju kluba, izuzetno dobro uradjenu. Dakle nije se štedelo !!! Jagodinci su tu poklonili šalove Partizana pristunim navijačima. Uveče su jagodinski GROBARI bili gosti "Peran" Fun Club-a gde je dobijen drveni grb PAOK-a kao i još jedan dres i 4 mala dresa za male grobare. Jagodinci su tu poklonili srpsku zastavu sa crnim slovima na beloj pozadini koju su nosili na utakmicama Partizana i reprezentacije Srbije.

Da priča bude još bolja, cela poseta je opisana u solunskom sportskom listu "SPORT", gde su se jagodinski GROBARI našli na naslovnoj stranu, koju dele sa Vladimirom Ivićem nekadašnjim igračem Partizana a sada PAOK-a, i gde su dobili celu petu stranu. Dan kasnije, u hotelu su dočekani od strane portira koji im je poklonio novine i slikao se za uspomenu, a po gradu je krenula da se pronosi vest o dolasku srpske braće !!! jagodinski GROBARI će, na nekoj od narednih utakmica, ugostiti navijače "Peran" Fun Club-a i "GATEFOR" Fun club-a. Najverovatnije će to biti derbi, i novo dranje komšinice!!!

Slike sa gostovanja možete videti na našem forumu za diskusije...

Vujošević: Ušlo se u histeriju

27. decembar, 2009


Posle ubedljive pobede nad FMP oglasio se general Dule i rekao par reči o medijskom ratu koji vodi b92 protiv navijača Partizana.

- Nije uredu pozivati da se sportu oduzmu sponzori. Sponzori su već oduzeti. Pozivati da treba da se isprazne hale, da treba da se ukinu sponzorstva i zaklanjati se iza stranih ambasadora. Verovatno treba ta sredsva da se daju nekim novinarskim kućama, možda je to motiv ove celokupne situacije.

- Od nekih stvari koje su postale problematične, ušlo se u histeriju. Važno je što je u ovom momentu hala bila puna, mi smo protiv bilo kakvog ponašanja koji izlazi iz normalnih okvira. Principijelno sam protiv bilo kakvog vređanja, ali praviti od toga ovakvu paradu i to od kuće koja emituje "Velikog brata" emisiju malog koncentracionog logora. Da li je to edukativno i da li je to borba za neku normalnu atmosferu u društvu? To razvijanje rašomonske psihologije i najnižih strasti?

- Koristim priliku da se zahvalim jednom sponzoru, koji nam je puno pomogao prilikom gostovanja u Širokom. Dugo smo putovali na tu utakmicu, jer JAT nije mogao da nam izađe u susret, zbog toga što aerodrom u Mostaru prima avione samo do 15 časova. Gospodin Srećko Atanacković nam je pomogao tako što nam je platio čarter let do Splita. Njegova firma se zove "E-SMART". Hvala puno što se našao neko ko ima višak para i hoće da pomogne, i ima hrabrosti da u momentu kad je problematično biti sponzor, bude sponzor - rekao je trener Partizana Duško Vujošević..

I posle njih opet oni!

27. decembar, 2009


Od pouzdanih ljudi bliskih fudbalskom klubu saznali smo da od ponedeljka Partizan i zvanično dobija "menadžera" kluba. Tomić sigurno napušta funkciju direktora, koja bar zvanično neće postojati, jer će Stevanović obavljati i tu funkciju. Očigledno kao poklon za lojalnost staroj/novoj upravi.

Ipak, pošto je on "mlad i neiskusan" sve stvari u će morati da aminuje "nezvanični direktor" kluba, i osoba koja je vedrila i mračila u Partizanu više od dve decenije. Da, Nened Bjeković se vraća na mala vrate, mada on praktično nije ni otišao iz kluba u poslednjih nekoliko godina.

Stevanović će morati da se konsultuje sa Bjekovićem u vezi raznih transfera i drugih stvari. Iskustvo nema alternativu, zar ne, a Bjeković je bar iskusan kada su transferi u pitanju.

Da li je to dobro za Partizan, ili ne, ostavljamo vama da zaključite, a mi se pitamo šta je sledeće, "nezvanična funkcija generalnog sekretara".

KOŠARKA - NLB: 1. kolo

26. decembar, 2009

Partizan

86

FMP

59


Partizan je pobedio i zaostalu utakmicu protiv FMP i izbio na drugo mesto NLB.

Partizan je prvu četvrtinu odigrao ispod očekivanja. FMP je vodio skoro celo vreme, a na kraju četvrtine na semaforu stoji 14:16.

Božić pogađa dve vezane trojke i Partizan dolazi do vođstva. Zatim se igralo koš za koš pa je izgledalo da će se na odmor otići nerešenim rezultatom, ali Partizan u poslednjih nekoliko minuta pravi veliku seriju i dolazi do +11. Na odmor se otišlo sa 40:31.

Na početku treće četvrtine Partizan nastavlja seriju i dolazi do 47:31, a nedugo zatim povećava vođstvo i na +21. U poslednju četvrtinu ušlo se sa 60:41. Sredinom poslednje četvrtine Partizan dolazi do najveće razlike od 27 poena koje je sačuvao do kraja utakmice.

Čak pet košarkaša je imalo dvocifren učinak a predvodio ih je Rašić sa 13 poena i 3 od 4 za tri poena.

Zaustavite hajku na Grobare!

26. decembar, 2009


Pred kraj 2009. godine ostaće zabeleženo da su duhovi prošlosti ponovo oživeli. Ovoga puta preko nekada "nezavisne" televizije, koja je svojim serijalom emisija sumnjivog kvaliteta, a naročito medijskim linčom nakon njega, grubo kršeći zakon o informisanju, navodeći slike, imena i prezimena ljudi, povela hajku na navijačke grupe Srbije, a posebno na navijače Partizana.

Ovim putem podsećamo na član zakona o javnom informisanju koji glasi:

Član 37. U javnom glasilu niko se ne sme označiti učiniocem kakvog kažnjivog dela, odnosno oglasiti krivim ili odgovornim pre pravnosnažne odluke suda ili drugog nadležnog organa.

U članu 92b se propisuju drastične kazne za ovaj prekršaj. Podsećamo i na član 34. Ustava Republike Srbije koji glasi:

Svako se smatra nevinim za krivično delo dok se njegova krivica ne utvrdi pravnosnažnom odlukom suda.

Već danima smo svi bombardovani raznim vestima o huliganima. Svakim danom se neko uhapsi zbog "verbalnog delikta", a sve to zbog preagresivne propagande jedne medijske kuće. Podsećamo ovim putem i na slogane: "Gotov je", "Spasi Srbiju i ubij se", koji predstavljaju poziv na ubistvo i pretnje smrću, slogane koje su pre samo desetak godina pevali isti ljudi koji sada naređuju hapšenja zbog pevanja podrugljivih pesama.

Takođe, podsećamo i na lutku tadašnjeg predsednika koja je nošena na protestima pre desetak godina, što je tada okarakterisano kao pozitivna stvar i bunt protiv režima od strane iste televizije, a danas je igranje lutkom na južnoj tribini stadiona Partizana okarakterisano kao "pretnja smrću"?!

Apelujemo na sve koji ovo čitaju - mislite svojom glavom i ne podležite serviranim manipulacijama istine. Naši drugovi znaju da nikada neće ostati sami!

Novosti iz kluba

25. decembar, 2009


Izbori su za nama, a pred nama vruća zima, bar kad je prelazni rok u pitanju. Politbiro je već odlučio da otvori vrata pred Diarom a za njim će verovatno i Moreira, jer čovek prima previše novca za naše uslove, a pored toga drznuo se i da podrži Tomića. Pored dva stranca najverovatnije odlaze Ilić i Petrović. Poneki se intersuju i za Fejsu, ali to bi bilo previše.

Iako je svetska kriza za nama a većina drugih klubova ne samo da ne smanjuje budžet nego ga povećava, Politbiro je rešio da skreše budžet na nekih 8 miliona. Možda neko od vas i poveruje drugu komesaru kada je rekao da trećinu novca treba da obezbedi UO, ali mi nećemo. Zašto? Dugogodišnje iskustvo i zdrav razum.

Đurić je najavio da je Partizan pred potpisom trogodišnjeg ugovora teškog tri miliona sa novim tehničkim sponzorom. Ne, nije u pitanju Adidas, ili slične velike firme, nego italijanska firma "Legea". Šta, niste čuli za tu firmu, niste jedini. Ni jedan jači i poznatiji klub ne nosi njihove dresove. Partizan bi bio najzvučnije ime. Drugo, nije u pitanju keš nego bi Partizan dobio opremu.

Neko se ozbiljno igra sa ugledom kluba! Mada, kako smo igrali u Evropi u poslednjih nekoliko godina, i Legea je za nas vrhunski sponzor.

Partizan opet pobedio Medveščak

23. decembar, 2009


Hokejaši Partizana pobedili su u sredu u Beogradu ekipu Medvesčaka sa 9:1 (2:1, 2:0, 5:0), u 19. kolu Slohokej lige.

Ovo je 13. pobeda crno-belih, a treći trijumf protiv Medveščaka. U ekipi Partizana tri gola postigao je Marko Kovačević, a po jedan Marko Sretović, Filip Mirković, Nenad Raković, Branko Mamić, Mark Furije i Marko Milovanović.

U narednom kolu Partizan igra u gostima sa Bledom. (Mondo)

KOŠARKA - NLB: 14. kolo

23. decembar, 2009

FMP

81

Partizan

84


Dobar početak i sasvim solidno izdanje Partizana u prvoj četvrtini. Vodili su crno-beli i sa osam razlike a četvrtina se završila sa 19:26.

Nekoliko minuta je proteklo u drugoj četvrtini a Partizan vodi sa 14 razlike. Nažalost Partizan zatim ulazi u seriju grešaka u napadu a u odbrani dozvoljava otvorene šuteve i skokove, i FMP smanjuje na samo 4 zaostatka. Dule traži tajmaut, Partizan uspostavlja ravnotežu a na poluvreme se odlazi sa 42:47.

Treća četvrtina je bila prilično izjednačena pa se u poslednju četvrtinu ušlo sa 63:70. Poslednju četvrtinu Partizan počinje krajnje očajno i FMP za manje od dva minuta smanjuje na samo jedan razlike. Košarkaši Partizana tokom četvrtine nisu mogli vola da ubodu kamoli da ubace u koš sa veće razdaljine od metar i žilet, i FMP uskoro dolazi i do izjednačenja a zatim i vođstva. Na svu sreću Božić pogađa trojku 30 sekundi pre kraja i Partizan opet vodi. Ušlo se u penal završnicu a tu se najbolje snašao Partizan i došao do pobede.

Skupština, dan kasnije

22. decembar, 2009


Osvanuo je novi dan i gle čuda opet sija sunce, bar negde na svetu, život se nastavlja, a Dragan Đurić je i dalje predsednik Partizana. Ne to od sinoć nije bio samo ružan san, Đurić je zaista pobedio.

Stvar koja je najviše iznervirala navijače Partizana nije činjenica da je Đurić pobedio, jer većina njih je bila protiv oba kandidata. Mnogi su i dalje ljuti zbog načina na koji je on ostao predsednik. Od trenutka kada je Milošević objavio da razmišlja o kandidaturi za predsednika, pokrenuta je mašinerija protiv njega. Druga stvar koja je iznervirala navijače Partizana je činjenica da su prestavnici Grobara, iako su mogli da budu uzdržani, ipak glasali za Đurića.

Po završetku Skupštine izabran je i novi Politbiro, pardon Uprava, a obratio se i novi/stari predsednik i pružio ruku pomirenja, ali Milošević je već otišao.

- Zahvaljujem se ljudima iz Upravnog odbora s kojima sam sarađivao dve godine, a vama obećavam da ću uraditi sve da Partizan bude tamo gde mu je i mestou narednom periodu. Smatram da bi već od sutra trebalo svi zajedno da sednemo, i Sava sa nama, da se ujedinimo za dobro Partizana - rekao je Dragan Đurić.

Za dobro Partizana za nas je ova priča završena, Đuriću čestitamo na pobedi, ali i te kako ćemo budnim okom pratiti sve što se dešava u klubu, a mnogo toga će se desiti u narednih nekoliko nedelja.

Video bim izabran za predsednika Partizana

21. decembar, 2009


Skupština FK Partizan je završena kao što smo i očekivali. Dragan Đurić je ostao predsednik Partizana! Za njega glasalo 34 od 57 članova, a među njima i 5 prestavnika Grobara. Samo je Ljubiša Tumbaković glasao za Savu Miloševića, ostali su bili uzdržani.

Stari predsednik postade novi ne usudivši se da izađe pred govornicu i obrati se delegatima, da im lično iznese svoj program nego je to uradio preko video bima.

Komunistička mašinerija je i ovaj put odradila najveći deo posla pre skupštine izborom "poslušnika", pa i ne čudi ovakav izbor. 34 sigurna glasa a ostali po volji, mada pametnije im je da budu uzdržani, nebi li izgubili posao! Stara dobra vremena, samo treba Partizan zameniti sa SFRJ a Đurića sa Tito, i tu smo... A mi bi u Evropu!

Foto: Oliver Bunić.KOŠARKA - NLB: 13. kolo

20. decembar, 2009

Široki

48

Partizan

63


Partizan je pobedio još jednu utakmicu, ali nije počelo kako smo želeli. Gledali smo veoma bledo izdanje Partizana u prvoj četvrtini, i to protiv prosečne ekipe. Široki je vodio skoro celo prvo poluvreme a u jednom trenutku razlika je bila čak 11 poena. U drugoj četvrtini nešto bolja igra Partizana i na odmor se otišlo sa 34:31.

U trećoj četvrtini sasvim novo izdanje Partizana. Borbeno u odbrani, u napadu tu i tamo, i Partizan dolazi do vođstva od deset poena. U poslednju četvrtinu se ušlo sa 42:50. Partizan je nastavio sa granitnom odbranom a domaćin prve poene postiže tek u 34. minutu i to jedan poen iz slobodnog bacanja. U međuvremenu Partizan je poveo sa 13 razlike a nedugo zatim i sa 18. Domaćin je postigao prvi koš iz igre tek u poslednjem minutu utakmice. Najbolji u Partizanu bio je Rašić sa 19 poena. 3 od 3 za dva, i 4 od 9 za tri poena.

Za kraj da pohvalimo ekipu koja uživo prenosi utakmice našeg košarkaškog kluba. Bravo! Za naše posetice koji bi želeli da ubuduće gledaju live video prenos, a nemaju gde, posetite oficijalni sajt!

Dva kandidata za predsednika, Deo II

20. decembar, 2009


Samo 24 sata nas deli od Skupštine FK Partizan i izbora za novog predsednika. Ko će pobediti nemoguće je garantovati, ali uzimajući u obzir kako se izabrala Skupština, mnogi će reći da je pobednik trke već poznat. Ono što je mnogo važnije od toga ko će pobediti je istorijska činjenica da prvi put dva kandidata jure fotelju. Druga dobra stvar je što su se i medije a pogotovo internet uključile u celu kampanju. Bilo je i prethodnih godina nameštaljki i cirkusa, ali se sve to vešto krilo. Ovoga puta sve je to izašlo na videlo.

Šta kaže izazivač 24 sata pre izbora:

- Ukoliko budem predsednik Partizana, nijedan igrača koji je potreban ekipi neće biti prodat. Naprotiv, gledaćemo da se pojačamo, kako bismo u novu polusezonu ušli još jači. Klub ne može da živi samo od prodaje igrača. Sadašnja uprava, međutim, samo tako obezbeđuje sredstva, a pred fudbalerima se ne pojavljuje zbog velikih dugovanja.

- Ako u ponedeljak dobijem većinsku podršku u Skupštini, već u utorak će na račun Partizana u jednoj banci leći milionski iznosi. Već sam razgovarao s velikim privrednicima i predstavnicima nekih inostranih firmi koji su mi rekli da imaju interes i da jedva čekaju da uđu u Partizan, ali njihova imena neću da iznosim pre Skupštine - kaže Milošević.

Pitanje za Miloševića: A šta će biti ako pobediš, a u utorak ne legnu ti milioni (pretpostavljam da je u pitanju bar 3 miliona) na račun PFC. Da li ćeš podneti ostavku?

Na drugoj strani, iza Đurićeve kandidature stali su nekadašnji čelnici crno-belih, Žarko Zečević i Nenad Bjeković, čiji uticaj u Humskoj i pored dvogodišnjeg odsustva nije mali, čak što više slobodno možemo da kažemo da je isti kao i pre.

- Polaskan sam time. Drago mi je da legende poput Nenada Bjekovića govore pozitivno o mom radu, programu i izboru. To je ono što mi daje dodatnu motivaciju da istrajem i povedem Partizan pravim putem, onim koji smo trasirali u prethodnom periodu.

- Moj stil nije javno prepucavanje. Šta bih time dobio, osim što bih time išao protiv sebe. Odlučio sam se za mirnu kampanju, bez iznošenja prljavština, uvreda. Želim od Partizana da napravim nešto čime će se ponositi cela nacija i koji će na svakom mestu dostojanstveno predstavljati Srbiju.

- Nikada nisam bio gubitnik u životu i ne razmišljam o negativnom ishodu izbora. Treba ipak sačekati ponedeljak, ali sam ja siguran da sam pravo rešenje za Partizan. Spremio sam program, ali neću ga iznositi javno jer su delegati Skupštine ti koji bi trebalo prvi da se upoznaju s njim - izjavio je Đurić.

Pitanje za Đurića: U Partizanu si više od godinu dana, a do sada nisi uradio ništa novo. Sve je kao i pre, čak se može reći da je i situacija znatno lošija od kada si došao, pa zašto bi ti verovali da će ovoga puta biti drugačije?

Svima je jasno kako će većina novoizabranih glasati, ali biće i te kako interesantno da vidimo da li će prestavnici Grobara glasati za Đurića, ili će biti uzdržani. Da bi se izbegla još jedna nameštaljka, predlažemo da se prvo glasa za Đurića pa tek onda glasa za Miloševića. Najpravednije i demokratski bi bilo "tajno" glasanje, pa ko god da pobedi. Uzimajući u obzir s kim imamo posla, glasanje će biti "javno" i prvo će se glasati za Miloševića...

Saopštenje FK Partizan

20. decembar, 2009


U emisiji SOS kanala emitovanoj u petak, 18.12.2009. godine, bivši istaknuti igrač FK „Partizan“ i višestruki reprezentativac Savo Milošević izneo je nekoliko ozbiljnih primedbi na rad kluba. Imajući u vidu težinu javno izgovorene reči, ozbiljnost tih navoda i značaj FK „Partizan“ u srpskom sportu, Predsednik kluba je odmah naložio nadležnim licima i službama u klubu da provere njihovu istinitost.

Tom proverom utvrđeno je sledeće:

• Fudbalski klub „Partizan“, zajednički sa JSD „Partizan“, već duži niz godina vodi kompletnu brigu o Stjepanu Bobeku, prvoj i jednoj od najvećih legendi kluba – materijalnu, zdravstvenu i svaku drugu. U tu brigu je uključeno nekoliko članova uprave i zaposlenih u klubu. Inače, čestitka za njegov 86. rođendan je objavljena na zvaničnom web site-u kluba;

• Povodom smrti proslavljenog igrača Minde Jovanović u klubu su sprovedene sve protokolarne radnje - komemoracija, objavljivanje čitulje, prisustvo sahrani, kojima se klub tradicionalno oprašta od svojih istaknutih članova. Zvaničnici UEFA nisu bili u mogućnosti da odobre minut ćutanja pre utakmice sa FK „Šahtjor“ zbog remećenja unapred utvrđenog programa organizacije utakmica UEFA Evropske lige;

• Proverom u poslovnim knjigama kluba za poslednjih pet godina utvrđeno je da lica koje je spominjao Savo Milošević, Milija Milosavljević i Sreten Nikolić, ne samo nisu bila među većim finansijerima kluba, već nisu vršila nikakve uplate na račun kluba po osnovu sponzorstva, donatorstva i sl.;

• Proverom je utvrđeno da poslednjih godina klub nije odbio nijednu ponudu za sponzorstvo, niti poziv za poslovne razgovore, domaćih ili stranih kompanija.

Dakle, prinuđeni smo da konstatujemo da je Savo Milošević iznošenjem potpunih neistina grubo obmanuo srpsku sportsku javnost. Motivi za takve neistine poznati su samo njemu. Da je želeo, Savo Milošević je mogao u klubu pre istupa u javnosti da proveri tačnost svojih navoda, čime bi izbegao da dovede sebe u položaj da pred TV kamerama govori neistine. (FK Partizan)

Čavić ispljuvao Plivački savez!

20. decembar, 2009


Najbolji plivač koga je ova država ikada imala, Milorad Čavić na dodeli godišnjih nagrada Olimpijskog komiteta Srbije u iskrenom razgovoru sa predstavnicima sedme sile izneo je na videlo šta ga sve muči u radu Plivačkog saveza Srbije.

Popularni Čavke smatra da je došlo vreme za promene, pošto se ljudi iz PSS ponašaju apsolutno neodgovorno. Najbolji primer za to je što niko iz Saveza nije predložio kandidate, upravo za godišnje nagrade Olimpijskog komiteta Srbije...

- Nažalost, Plivački savez nije ni glasao u izboru Olimpijskog komiteta Srbije za sportiste godine! Nisu izašli da nas podrže, nisu ni podneli predloge! To je slika i prilika koliko nas vole i podržavaju. Imali su obraza da se pojave na dodeli, a ja ne znam zašto. Ja nisam neko ko pljuje, ja nisam takav ali, primer da je naš Savez na EP u Istanbul poslao sedam ljudi iz uprave, dovoljno govori. Svako je imao svoju sobu, plaćen put... I na kraju nema para da finansiraju naše pripreme. Sve mi je jasno...

- Što se tiče ministarke omladine i sporta, smatram da je vreme da dovedemo nekoga ko stvarno ima veze sa sportom, čije ideje imaju logiku. Jako sam razočaran našim Savezom i Ministarstvom sporta. Ja ne znam dokle će ići tako. Strašno je što su ovi ljudi na tim položajima. Ministarka je izjavila da mi nismo sportska nacija, a sport je upravo naš najjači proizvod - iskren je momak rođen u Kaliforniji. (Press)

Šesta pobeda Partizana

19. decembar, 2009


U. 6. kolu Evrointer lige Partizan je u Budimpešti razneo Ferencvaroš sa 11:4 (1:2, 3:1, 4:1, 3:0). Golove za crno-bele postigli su Vujasinović, Gocić, Prlainović i Gak po dva, Aleksić, Mitrović i Pijetlović po jedan. Posle šest utakmica Partizan ima svih šest pobeda i nalazi se na prvom mestu sa maksimalnih 18 bodova.

Insajder: (Ne)moć države

19. decembar, 2009


Digla se velika frka oko B92 emisije "Insajder", gde je voditeljka Brankica Stanković ocrnila navijačke grupe i desničarske organizacije. Postavili smo linkove za sva tri dela.

- 1. deo
- 2. deo
- 3. deo

Što se tiče Insajdera, krivične prijave i presude koje su nabrajali su svakako istinite, ali ono kako je emisija montirana i kako se stvari izvlače iz konteksta je smehoteka za ljude koji su upućeni u priču. Problem je što je takvih ljudi veoma malo, a ostali su neupućeni i gutaju priču zdravo za gotovo.

Jedna stvar je boriti se protiv nasilja i huligana. Pa to će svako normalan podržati, ali sasvim je drugo ovo što radi B92. Nema to nikakve veze sa Partizanom, Zvezdom, Grobarima i Delijama...

Cilj ove emisije je jasan, bar za nas. Ocrniti a zatim i zatvoriti/zabraniti sve navijačke grupe i desničarske organizacije, jer su oni jedini koji bi mogli da stanu na put Srbije ka evropskoj integraciji (Srbija podnosi kandidaturu za članstvo u Evropskoj uniji do kraja godine). Da se razumemo, malo je onih koji su protiv ulaska u EU, ali cenu koju će Srbija "morati" da plati da bi ušla u EU, je previsoka, a to mnogi nisu spremni da plate. Jedine grupe građana koje bi mogle da stanu "na crtu" moćnicima iz vlade su upravo navijači i desničarske grupe.

Vaše mišljenje možete ostaviti na našem forumu za diskusije, ukoliko ste član. Opširnije ...

Partizan pobedio u Smederevu

19. decembar, 2009


Meč je počeo u znaku domaćih odbojkaša, a ton igri davali su pre svih novajlije Perović i Bogdanović. Povelo je Smederevo sa 6:3 pa je na prinudni predah bio prinuđen trener Žarković, ali su domaći odbojkaši nastavili u istom ritmu i posle 8:5 na drugi odmor odlaze sa još većom prednošću (16:11). Već tada je bilo jasno da dileme oko početnog vođstva neće biti.

U drugom setu konačno je zaigrao Atanasijević na nivou renomea najboljeg planetarnog kadeta a na oba tehnička tajm-auta Beograđani su otišli sa dva poena razlike. Zahvaljujući blokovima Vujovića i Kuburovića uspeli su zeleni da izjednače na 18:18 a onda je blok Pešuta možda bio i presudan oko toga kome će ovaj period pripasti. Sudije su najpre dodelile poen Smederevu a onda promenile odluku pa su Đorđević i Atanasijević uz blok Minića izjednačili rezultat (1:1).

Ubedljiv je Partizan bio u trećoj deonici a za dijagonale Mijailovića skoro da nije bilo rešenja. Najdramatičniji bio je četvrti set kada su na oba obavezna odmora Smederevci imali prednost (8:5 i 16:12) a serve Pešuta i smečevi Perovića davali su nadu da će se igrati i taj-brek. U rezultatskoj klackalici prvi tempo Vujovića oduzima Partizanu meč loptu a blokovi Miloša Stevanovića i Pejovića donose domaćinu neopisivu radost. Pobednik je odlučen u završnici petog seta. (www.wienerliga.org)

Milošević predsednik Partizana

18. decembar, 2009


Nikave dileme nema, po izboru navijača Savo Milošević je predsednik Partizana, bar u virtualnom svetu. Od 4.000 anketiranih ogromna većina, čak 93% svoj glas je dala Miloševiću. U isto vreme na našem forumu za diskusije se vodi žestoka borba oko izbora predsednika. Bilo je tu i teških reči i optužbi, ali i tu je Milošević dobio većinu glasova.

Ali, sve to je nebitno, jer ono pravo, Skupština FK Partizan, dolazi tek u ponedeljak 21. decembra. Iako je većina navijača putem interneta glasala za Miloševića to ne znači da će i 5 navijača koji su deo Skupštine glasati za njega. Kako će prestavnici Grobara glasati, znaćemo u ponedeljak.

Vođe Grobara i dobar deo južne tribine su već naznačili da neće podržati Miloševića, ali da nisu ni za Đurića. To znači da će tokom glasanja najverovatnije biti uzdržani. Možda je to i najbolje rešenje. U suprotnom, kako god da glasaju biće onih koji su nezadovoljni. Ipak, ostavimo tu odluku njima, jer oni su ti koji su redovni na tribini i svakako zaslužuju da odluče za koga će glasati.

KOŠARKA - Evroliga: 8. kolo

17. decembar, 2009

Orlean

75

Partizan

72


Ne možemo mi a da ne ukakimo situaciju. Promašena slobodna bacanja nam dođoše glave. Posle važnih poraza Efesa i Litvanaca, Partizan je pobedom protiv najlošije ekipe u grupi mogao maltene već večeras da osigura plasman u Top 16, ali zašto bi to uradio kad do tog cilja može da se dođe i "težim putem".

Prva četvrtina je bila prilično izjednačena. Partizan je imao šansu sredinom perioda da se odlepi, ali nije je iskoristio. Druga šansa se ukazala pred kraj perioda a Partizan je iskoristio za 20:27. Drugu četvrtinu Partizan je odigrao veoma loše. U prvih 4 ipo minuta postigao je samo jedan poen, a tokom cele četvrtine sedam. Nikakvo čudo što je domaćin sasvim preokrenuo reziltat i na veliki odmor otišao sa 39:34. Tokom celog poluvremena Partizan je imao samo jedan skok u napadu.

Bledu igru Partizan je nastavio i u trećoj četvrtini pa domaćin dolazi i do dvocifrene prednosti (55:42), ipak u poslednju četvrtinu se ušlo sa 57:49. Poslednju četvrtinu Partizan počinje uraganski i za čas posla anulira prednost Orleana (57:57). Zatim Roberts pogađa trojku i Partizan dolazi u vođstvo. Do kraja se igralo koš za koš a u penal završnici Roberts je promašio dva ključna bacanja, devet promašaja za Partizan, i domaćin dolazi do prve pobede u Evroligi.

NEDELJA ZA NAMA: Svega je bilo

17. decembar, 2009


Čitava polusezona FK Partizan mogla bi se sažeti u jednu rečenicu: u julu smo snivali snove o Ligi šampiona a u decembru smo bili srećni što smo ostvarili utešnu pobedu kao poslednjeplasirani tim grupe J Lige UEFA. To dovoljno govori kroz šta je sve prošao Partizan u ovih 6 meseci.

Počelo je spektakularno, dolaskom Klea iz tabora najvećeg rivala, C. zvezde, i Krstajića, povratnika iz Bundes lige. Uz još nekoliko domaćih pojačanja, očekivali smo siguran plasman u LŠ, naročito zbog lakšeg sistema kvalifikacija. Kada smo još u dva meča savladali amatere iz Rila sa ukupnih 12-0, već smo sebe svrstavali u neku od grupa Lige šampiona. Na našu žalost, pokazalo se da smo miljama daleko od evropske elite. Eliminisao nas je kiparski Apoel. I danas, većina nas smatra da Apoel nema bolji sastav od Partizana, ali je činjenica da su se Kiprani pokazali kao ozbiljniji i taktički zreliji tim. "Suvi kvalitet" nije dovoljan sam po sebi, to je samo jedan od preduslova za uspeh. Nešto je i u viziji trenera, skladu i harmoniji ekipe...

Ta utakmica je odredila dalji tok sezone. Uprava se podelila na dva dela, na one koji su smatrali da je Jokanović glavni krivac za neuspeh, i na one, mlađe snage, koji nisu bili zadovoljni radom predsednika kluba smatrajući da je UO kluba samo čekao na kiks kako bi potegao pitanje trenera. Uprkos prolasku u utešno evropsko takmičenje - Ligu UEFA, posle pobede u Žilini od 2-0, Jokanović je pod pritiskom uprave i dela navijača morao da napusti Partizan a šef struke postaje dotadašnji pomoćnik, Goran Stevanović. Tada dolazi do iznošenja "prljavog veša" pa tako saznajemo da je Bata Mirković još u kvalifikacijama za LŠ pred revanš sa Rilom podneo ostavku, a isto to je uradio i Gordan Petrić u jednoj tv emisiji. Opširnije ...

FUDBAL - Liga Evrope: 6. kolo

15. decembar, 2009

Partizan

1

Šahtjor

0


Pred jedva nekih 3.000 navijača, doduše mnogo više mesta na tribinama za navijače zbog snega i nije bilo, Partizan je srušio još jednu negativnu tradiciju pobedom nad Šahtjorom.

Na očajnom terenu u hramu fudbala koji je više ličio na neku skijašku pistu Partizan i Šahtjor su odigrali onoliko koliko je teren dozvolio. Partizan je bio znatno konkretniji na početku a u 6. minutu crno-beli dolaze do vođstva pošto se Diara bolje snašao od golmana gostiju i trese mrežu sa nekih sedam metara. Do kraja poluvremena igra je bila sasvim otvorena. Partizan je stvorio dve šanse a gosti samo jednu.

Već na startu drugog poluvremena Partizan je imao polušansu, ali Knežević se nije najbolje snašao. Šahtjor zatim preuzima inicijativu i dominira na terenu, ali odbrana Partizana večeras igra odlično. U 72. minutu velika šansa za Jovanovića, ali on slabo puca i to pravo u golmana. Šest minuta kasnije sjajna šansa i za Krstajića koji glavom puca tik pored stative. Očekivalo se da u poslednjih deset minuta Šahtjor krene na sve ili ništa. Ipak, Partizan je delovao veoma sigurno i na vreme je zaustavljao sve napade Ukrainaca. Šahtjor je imao veliku šansu u 92. minutu, ali Božović brani i Partizan dolazi do pobede.

VATERPOLO - Evroliga: 2. kolo

15. decembar, 2009

Partizan

12

Honved

7


U 2. kolu C grupe Evrolige u vaterpolu Partizan je pobedio mađarski Honved rezultatom 12:7 i ostao na prvom mestu. Honved je samo u trećoj četvrtini uspeo da zaustavi crno-bele, ali to je bilo nedovoljno za konačan trijumf.

Igraće se fudbal u sredu

15. decembar, 2009


Zbog polemike koja se povela na mnogim forumima i sportskim sajtovima, pitanjima koja su postavljena na zvaničnom sajtu, PR službi i marketingu FK Partizan, ovim putem želimo da obavestimo sve naše navijače, da će se utakmica Partizan - Šahtjor definitivno odigrati u zakazanom terminu od 21.05h.

Vremenski uslovi nikako neće odložiti poslednje kolo UEFA Evropa Lige, bar kada je meč FK Partizan i Šahtjora u pitanju. Predstavnici UEFA su se na licu mesta uverili da će FK Partizan i njegova stadionska operativa organizaciono i logistički sve učiniti da teren bude spreman za predstojeći meč. (FK Partizan)

Dva kandidata za predsednika

14. decembar, 2009


Dileme više nema. Na Skupštini će biti dva kandidata za predsednika FK Partizan. Izazivač Savo Milošević, i trenutni predsednik Dragan Đurić. Milošević je održao konferenciju za medije u subotu a danas se oglasio i Dragan Đurić. Kako mi vidimo bitku...

Milošević je tokom konferencije optužio trenutnu upravu da su unapred namestili izbore, a o svom "planu" nije rekao ništa konkretno. Sve što je rekao mogli ste da pročitate i na našem forumu za diskusije i to pre nekoliko godina. Evropski Partizan, marketing, škola fudbala. Sve je to lepo, ali konkretnih predloga nije bilo, ili je možda rešio da ih sačuva za Skupštinu. Ukoliko zaista ima "plan" i dobar tim, možda i bude imao šansu da pobedi, ali ako se sve svede na "ako pobedim, onda ću pokušati", njegova šansa je ravna nuli.

Đurićevu izjavu možete pročitati na oficijalnom web sajtu PFC, ali manje-više svodi se na "do sada je sve bilo sjajno i bajno". Pričaju o sjajnom uspehu i dve duple krune. Uredu, svaka cast, to i jeste veliki uspeh, ali nisu ga oni ostvarili nego trener kojega su "oni" oterali, i igrači koje će najverovatnije zimus rasprodati. Pored toga i Zvezda je bila u ku** poslednje dve godine. Dvogodišnju evropsku blamažu nisu spominjali. Pričaju i o financijama i kako je i tu sve "stabilno". Pa ako je toliko "stabilno" zašto se duguje igračima za plate i premije.

Nisu ni spomenuli da su usrali motku sa raznim transferima, a o još jednom ispadanju u kvalifikacijama za Ligu šampiona, samo tajac. A to je cifra od najmanje 17 miliona Evra! Ko će za to da odgovara! Da, upravo oni su glavni krivci za poraz od Apoela, jer da su uradili ono što se od njih i očekivalo i pojačali srednji red, jesenas bi najverovatnije gledali Partizan u grupi Lige šampiona a ne ovog drugorazrednog takmičenja. Očigledno da ništa nisu naučili posle poraza od Artmedije, kada smo ispali zato što je prethodna uprava "ekspertski" procenila da nije potrebno platiti dobrog napadača, a sadašnja "ekspertski" procenila da sa golobradom dečurlijom možemo da igramo protiv iskusnih fudbalera. Tipičan srpski mentalitet. Da što manje platim a što više zaradim, a kada to ne prođe sve se trpa ispod tepiha i krivi neko drugi.

Uzimajući u obzir da je već sve dogovoreno od strane trenutne uprave koja ništa nije htela da reskira nego su postavili takve uslove za novog predsednika da ni Bil Gejts nema šansu, a uz to i uveli svoje ljude u Skupštinu, oni su poveli sa 1:0 . Savina konferencija nije bila ubedljiva pa će u drugo poluvreme ući sa minusom, a da li će preokrenuti utakmicu zavisi od tajanstvenog "plana", ako ga uopšte ima.

Ako već moramo da birmo, najradije bi nekog trećeg, ali taj ne postoji. Prema tome, postavili smo anketu pa izvolite.

Vaterpolisti pobedili, ostali izgubili

13. decembar, 2009


U drugom kolu srpske vaterpolo lige Partizan je bez mnogo problema potopio Niš sa rezultatom 14:1. Na tabeli vodi Partizan sa šest bodova, Beograd i Vojvodina imaju po tri.

U odbojkaškom večitom derbiju Crvena zvezda je lako i ubedljivo pobedila Partizan sa 0:3 (20:25, 20:25, 23:25).

Derbi rukometnog kola bio je meč Partizan - Kolubara. Pošto je već zaostajao 5 bodova iza vodećeg tandema Kolubara - Zvezda, Partizan je danas morao da pobedi nebili se prikljućio borbi za titulu. Iako oslabljen neigranjem nekoliko igrača Partizan je odigrao solidno, ali nedovoljno da bi se pobedila jedna jaka i iskusna ekipa poput Kolubare, koja je danas postigla čak 7 golova sa igračem manje. Na kraju utakmice na Banjici 30:36.

KOŠARKA - NLB: 12. kolo

12. decembar, 2009

Partizan

95

Cedevita

75


Kada fudbaleri razočaraju, a to su uradili previše puta ove godine, nema brige tu su košarkaši. Očekivali smo da Partizan sa pola snage pobedi Cedevitu, ali malo ko je očekivao ovakvu demonstraciju sile. Ipak, celu sliku su pokvarili igrom u poslednjoj četvrtini kada su dozvolili gostima da postignu čak 32 poena.

Sve je maltene bilo rešeno već posle prve četvrtine u kojoj je Rašić odigrao brilijantno a Partizan postigao 32 poena (32:18). Druga četvrtina je bila prilično izjednačena a tek pri kraju Partizan pravi još jednu seriju. U međuvremenu videli smo dosta atraktivnih zakucavanja. Marić, Roberts, Veseli, pa čak i omali MekKejleb su pošteno rasturili koš, pa se na odmor otišlo sa velikih 51:33.

Već na startu drugog poluvremena Partizan pravi seriju, i dok si rekao "lijepa njihova" crno-beli dolaze do +33, 66:33. U tih prvih četiri ipo minuta Cedevita nije postigla ni jedan koš. Ako je neko očekivao da će Dule tu da povuče kočnicu grdno se prevario. Očigledno da je Dule rešio kojih 7-8 igrača će izneti ceo teret ove sezone i više ne vrši nikakve eksperimente. U poslednju četvrtinu ušlo se sa velikih +36, 79:43.

Partizan se sasvim opustio i na početku poslednje četvrtine Partizan gubi 4 lopte zaredom i Cedevita se spušta ispod 30 razlike. Tek kada su Božić i Vraneš dobili petu ličnu Vujošević je rešio da razigra i ostale igrače. Razlika koja bila i +38 se naglo istopila, ali na kraju ipak je ubeležena ubedljiva pobeda

FUDBAL - Superliga: 14. kolo

12. decembar, 2009

Mladi Radnik

1

Partizan

1


Bruka u Požarevcu!!! I onda se čudimo što u Evropi prolazimo kao seosko kljuse na Kentaki derbiju. Posle još jedne blamaže Partizan se oprostio od šanse da se dočepa jesenje titule, ali kako smo odigrali ove jeseni, nismo je ni zaslužili. Partizanu je potreban kompletan remont, ne samo u upravi, nego i u igračkom kadru, jer ovi što sada igraju su sasvim izgubili kompas!

Bila je ovo veoma dosadna uakmica bez mnogo žara i šansi za gol. Obe ekipe su očigledno želele da samo odrade posao nebi li što pre otišli na zimski odmor. Prvu pravu šansu Partizan je imao i iskoristio u 19. minutu a strelac je bio Moreira. Domaćin u prvom poluvremenu nije imao ozbiljnije šanse.

Drugu stopostotnu šansu imao je Partizan u 52. minutu, ali Ljajić puca pravo u golmana. Umesto da postignemo drugi gol i rešimo pitanje pobednika, mi opet dozvoljavamo rivalu da u 64. minutu iz prve i jedine šanse dođe do izjednačenja. Naravno, u pitanju je opet bio centaršut u naš "peterac". Niko od igrača pa ni golman nisu reagovali i Lazić bez problema šalje loptu u našu mrežu. Do kraja susreta Partizan je stvorio nekoliko polušansi, a u poslednjim sekundama susreta imao stopostotnu šansu, ali igrač domaćeg tima je loptu skinuo sa gol linije. Diara je promašio nemoguće. To mu nije prvi put, ali verovatno jeste poslednji u dresu Partizana.

Intervju: "Kleo"

12. decembar, 2009


Zbog vremenskog škripca u Tuluzu nismo stigli baš sva pitanja da postavimo, ali tu je većina i tu su ona najzanimljivija. Intervju je urađen uz pomoć prijatelja i novinara Novosti, koji nam je rado izašao u susret. Ovom prilikom mu se zahvaljujemo u ime Partizan.Net-a i svih članova foruma.

Da li si svestan da si golom protiv zvezde i proslavljanjem trčeći ka Jugu, "kupio" navijače Partizana za sva vremena?

- Čim sam došao u Partizan, obećao sam Grobarima da ću učiniti sve da postignem gol na derbiju. Obećanje sam ispunio, ali bih voleo da ih "kupujem" mnogo više i mnogo češće, da ne bude da me pamte samo po ovom jednom golu protiv zvezde.

Da li znaš neku pesmu Grobara i ako znaš, koja ti je omiljena?

- Da, znam dosta, a omiljena mi je ona "Volim Partizan crno-bele boje" (sa fantastičnom intonacijom i na čistom srpskom je, u poluglas i stidljivo, zapevao Kleo početak pesme sa refrenom "naše snage jačaju", šokiravši i autora intervjua!)

Može li Partizan opet do duple krune?

- Ne da može, nego mora! Svi daju sve od sebe da osvojimo opet trofeje, a ja sam tek došao, pa bi bilo lepo da se odmah okitim trofejima!

Opširnije... na našem forumu za diskusije.

Đurić: "Dug od 9 miliona je dezinformacija"

12. decembar, 2009


Tokom poslednjih nekoliko dana postavili smo razne tekstove o Miloševiću. O drugoj strani nismo ništa pisali, jer i nije bilo nikakvih izjava. Neko kaže," radili su u tišini", a drugi "mutili su u mraku". Šta je istina zavisi kako gledate na situaciju.

U poslednje vreme priča se i o velikim dugovanjima prema igračima, što su pojedini fudbaleri i potvrdili. Procurila je i informacija da Partizan duguje čak devet miliona Evra. Šta o tome kaže predsednik FK Partizan.

- To je dezinformacija. Naravno da to ne može da bude tačno. To je neko pustio u javnost zlonamerno kako bi uneo nemir u klub u predvečerje izborne Skupštine.

- Plate fudbalera su isplaćene. Isplaćene su redovno, za svaki mesec. Jedan deo premija isplatićemo danas. Koliko, u ovom trenutku ne mogu da kažem, ali igrači će biti zadovoljni - izjavio je Đurić.

Potpuni uspeh akcije ...

11. decembar, 2009


Košarkaški klub Partizan se zahvaljuje svojoj vernoj publici na sjajnoj atmosferi koju su priredili na jučerašnjoj utakmici. Na pravi način su bodrili crno-bele momke, fer i korektno navijali i što je najvažnije ponašali su se dostojno jedne evropske košarkaske predstave. Ni jedan papirić nije ubačen na teren, fantastična koreografija bila je prikaz i odlične atmosfere, što su momci u crno-belim dresovima na najbolji mogući način i nagradili.

Svi navijači našeg kluba su juče u okviru akcije časopisa Izaberi Partizan "Izaberi KK Partizan i Grobare u Evroligi" imali priliku da ostave novac u posebne kutije, koji je namenjan plaćanju kazne koju je Evroliga odredila Partizanu nakon utakmice sa Olimpijakosom. Sama akcija je potpunosti uspela jer je najveća dobit koju svi zajedno imamo upravo ona slika koja je otišla u Evropu, slika prepunog Pionira, crno-belih srca i publike koja je tokom čitave utakmice bila jedan od važnih pokretača crno-belog tima. Na jučerašnjem susretu je prikupljeno 472.540 dinara i 335 evra što je ukupno oko 5 000 evra. (kkpartizan.rs)

Milija "Ktitor": "Đurić je zlo"

11. decembar, 2009


Bivši član kluba javno kritikovao sadašnje rukovodstvo Partizana i otvoreno stao na stranu Miloševića. Svim silama ću se boriti da Đurićeva garnitura ne prođe, kaže Milija Milosavljević. Bisnismen Milija Milosavljević "Ktitor" ne ume da pronađe reči kojima bi opisao situaciju u Partizanu, ali zna da se dešavanja nikako ne mogu dovesti u vezu sa fudbalom.

- Šesnaest godina sam bio član kluba i uvek uz crno-bele. Zaista ne mogu da shvatim šta se ovo dešava. Cirkus je blaga reč. Isteruju se ljudi odani Partizanu, njih 27 je izbrisano, a umesto njih su dovedeni poslušnici. Đurić je najveća šteta za Partizan jer želi da upropasti ono što se godinama stvara. Učiniću sve da njegova garnitura ne prođe. Nemam nikakvu korist od toga, ali kao iskreni partizanovac moram da se borim protiv - pun je gorčine Milosavljević. (Žurnal)

Izbacili Savine ljude, a doveli članove SPS

11. decembar, 2009


Surovi obračun sa ljudima bliskim Savi Miloševiću, koji je najavio kandidaturu za predsednika Partizana, okončan je praktično već u sredu uveče na prvom zboru za izbor novih članova skupštine. Njih 29 iz sadašnjeg sastava najvišeg klupskog organa, a za koje je postojala i trunka sumnje da su protiv reizbora Dragana Đurića, izbačeno je iz Humske.

Milošević je verovao sadašnjim čelnicima kluba da će izbori biti pošteni i, čini se, grdno je pogrešio. Farsa je počela onog trenutka kada je upravni odbor formirao radnu grupu za pripremu izbora, koju su činili članovi upravnog odbora, nastavila se otezanjem sa zakazivanjem zborova, a sve je kulminiralo već na prvom (drugi je održan sinoć).

Radna grupa je, dakle, sastavila listu kandidata za skupštinu iz redova privrednika, prijatelja kluba i javnih ličnosti, gotovo svi od 55 selektivno pozvanih učesnika zbora glasali su za, a od 31 izabranog člana čak njih devet su i članovi upravnog odbora. Mnogi od aktuelnih delegata skupštine nisu ni pozvani na sastanak. Po nezvaničnim informacijama u novom sazivu sedeće i desetak članova Socijalističke partije Srbije, privrednici koji stoje uz predsednika Dragana Đurića (većina njih potpuno nepoznata prisutnima na zboru), a od javnih ličnosti niko se nije našao na listi koju je predložila radna grupa. (Blic)

KOŠARKA - Evroliga: 7. kolo

10. decembar, 2009

Partizan

93

Efes Pilsen

92


Narode, verujete li u čuda! U neverovatnoj utakmici Partizan je pobedio Efes sa 93:92 košem Kecmana u poslednjim sekundama i sada ima skor od 4-3, a treba napomenuti da je ovo i treća uzastopna pobeda crno-belih i to proti Olimpijakosa, Unikahe i danas Efesa.

Bila je ovo potpuno izjednačena igra gde ni jedan tim nije stvorio veću prednost nego se igralo maltene koš za koš sve do samog kraja gde je presudio šut Kecmana sa 2.8 sekundi do kraja.

Nažalost Partizan je i danas šutirao slobodnjake krajnje očajno. Promašeno je čak 12 pokušaja a to nam je na kraju moglo da dođe glave. S druge strane Efes je imao neverovatan šut za dva poena od 68%. Partizan je dans pobedio ponajviše zbog sjajnog Marića, ali i zbog vrelikog broja skokova 40-19 u našu korist. Sledeća utakmicica je protiv Orleana u Franciskoj.

Daleko najbolji u Partizanu bio je Marić sa 34 poena i indeksom od čak 49. Pored njega zapažene uloge su imali Mekejleb i Kecman.


Milošević: čini mi se da je sve ovo farsa

10. decembar, 2009


Potencijalni kandidat za predsednika Partizana Savo Milošević tvrdi da će klupski izbori 21. decembra biti namešteni, jer će skupštinski delegati biti ljudi lojalni aktuelnoj upravi! Milošević ističe da su već poznati spiskovi po kojima moraju da budu delegirani predstavnici u skupštini i to samo oni koji će podržati kandidata sadašnjeg rukovodstva.

- Sadašnja garnitura već ima spremljene spiskove, određene delegate i čini mi se da je sve ovo farsa. Sačekajmo da vidimo na šta će da liči zbor, ali koliko vidim u Partizanu se trude da već danas reše izbore! Izgleda mi kao da je sve unapred dogovoreno i da će se napraviti račun bez krčmara.

- Ono što se radi u poslednjih nekoliko dana nije ni najmanje korektno. Delegati se biraju tendenciozno, kako odgovara samo jednoj strani. Ne ostavljaju mi nikakvu mogućnost da reagujem, neću imati nikakav uticaj na rezultat izbora, ko zna da li će delegati uopšte moći da glasaju za mene.

- Budite sigurni da to neće proći tek tako i bez moje reakcije. Ne želim nikakve privilegije, već samo identičnu startnu poziciju kao moj protivkandidat, ko god to bio. Ali, ovo što se sada dešava, ne samo da ne nosi trunku demokratičnosti u sebi, već ne pripada civilizaciji, 21. veku - rekao je Savo Milošević za Press.

Crno-belima pobeda za "zelenim stolom"

9. decembar, 2009


Utakmica između hokejaša Partizana i Medveščaka, u 18. kolu Slohokej lige, registrovana je rezultatom 5:0 za crno-bele, pošto zagrebačka ekipa nije u mogućnosti da odigra meč u ponuđenim terminima. Meč je trebalo da se odigra 5. decembra u Beogradu, ali je odložena zbog bolesti igrača zagrebačkog tima. Medveščaku nisu odgovarali ponuđeni termini za novu utakmicu, zbog čega je odlučeno da pobeda pripadne Partizanu.

Drugi krug takmičenja u Slohokej ligi je završen, hokejaši Partizana su ostvarili 12 pobeda i šest poraza i nalaze se na četvrtom mestu sa 36 bodova.

Treći deo takmičenja počinje 23. decembra, a pet prvoplasiranih ekipa će zbog boljeg plasmana igrati više mečeva kao domaćini. Partizan će na svom terenu igrati protiv Medveščaka, Olimpije, Mladosti, Stavbara i Graca, a na gostovanjima protiv Bleda, Mladi Jesenice, Triglava i Slavije. (Mondo)

Prodaja karata u sredu

8. decembar, 2009


U sredu 9. decembra počinje prodaja karata za utakmicu 7. kola Evrolige između Partizana i Efes Pilsena. Od 10 do 15 časova svi zainteresovani moćiće da kupe ulaznice na blagajni kod južne tribine Partizanovog stadiona.

U prodaju će biti puštene ulaznice za tribine po ceni od 500 dinara i za parter u iznosu od 1000 dinara. Na blagajni će se naći oko 1000 karata. Uz ličnu kartu je moguće kupiti 4 ulaznice.

Molimo sve navijače koji imaju sezonske karte da dodju ranije na utakmicu u četvrtak kako bi se izbegle nepotrebne gužve na ulazima. (KK Partizan)

Grobari žele da plate kaznu

7. decembar, 2009


KK Partizan je kažnjen od Evrolige sa 15.000 Evra zbog ubacivanja predmeta u teren od strane navijača na utakmici protiv Olimpijakosa. S obzirom da svi znamo u kakvoj financijskoj situaciji je naš košarkaški klub, časopis "Izaberi Partizan" je došao na ideju da na sledećoj utakmici, protiv Efes Pilsena na ulazima u halu, postave kutije u koje će Grobari, u skladu sa svojim mogućnostima, ostaviti novac kako bi kaznu od 15.000 Evra, platili mi, koji smo ipak do nje i doveli.

Ukoliko svako od 5.000 navijača ostavi po 3 Evra, možemo da platimo i celu kaznu, ako ne, bar deo koji skupimo, značiće nešem klubu. Svima nama je u interesu da gledamo Partizan u Evroligi i to pred punim Pionirom i vodimo igrače do novih pobeda kakao smo to činili godinama unazad. Na kraju utakmice kutije će biti predate blagajnicima KK Partizan.

FUDBAL - Superliga: 14. kolo

6. decembar, 2009

Partizan

3

OFK Beograd

0


Solidna igra Partizana i velika pobeda protiv OFK Beograda koji je i danas došao da igra fudbal a ne kao mnogi drugi da se brani klasičnim srpskim bunkerom. Partizan je bio znatno bolji rival i na kraju sasvim zasluženo došao do sva tri boda.

Prvo poluvreme je proteklo u prilično otvorenoj igri gde su oba tima stvorila nekoliko šansi za gol. Prve dve prilike imao je Partizan u 6. i 8. minutu kada su Ljajić i Kleo iz dobrih situacija šutirali na gol, ali pravo u golmana. Minut kasnije Partizan vodi 1:0. Diara je primio loptu na levoj strani, uposlio Ljajića koji vodi loptu paralelno sa kaznenim prostorom a onda puca. Lopta se odbija od leve stative i ulazi u gol. Svoju najveću šansu gosti su imali u 22. minutu, ali Božović brani. Krstajić se u 30. minutu našao u idealnoj poziciji za šut, ali bio je nesebičan i umesto da puca pokušao da uposli Diaru. Pred kraj poluvremena Kleo je još jednom pucao na gol, ali i ovog puta pravo u golmana.

Nije dugo trebalo Partizanu da u drugom poluvremenu dođe do 2:0. U 54. minutu Lomić izvodi korner, najbolje se snašao Petrović i "leđima" šalje loptu u gol. Desetak minuta kasnije brza kontra po levoj strani. Tomić (zamenio Ljajića) je uposlio Diaru a on nije imao problem da sa 5-6 metara pošalje loptu u mrežu za 3:0. Posle trećeg gola obe ekipe su shvatile da je pobednik rešen pa je tempo igre opao. Do kraja susret, osim nekoliko šuteva sa distance, nije bilo ozbiljnijih prilika za gol sve do 90. minuta kada je Moreira imao stopostotnu šansu, ali pucao je tik pored leve stative.

Partizan, evropski šampion

5. decembar, 2009


Rvački klub Partizan postao je evropski šampion pošto je trijumfovao na finalnom turniru Kupa šampiona u grčko-rimskom stilu. U finalu je pobeđen Klub Kareljin iz Rusije sa 4:3. Bravo šampioni!

RK Partizan je morao da pozajmi novac da bi otišao na evropski šampionat, a vratio se sa titulom šampiona starog kontinenta. Da li će neko u Srbiji prepoznati šta su rvači uradili za ovu zemlju i isplatiti taj mali dug, ili će kao i do sada država okrenuti glavu na drugu stranu?

Tri utakmice, tri pobede, hokejaši odložili

5. decembar, 2009


Odbojkaši Partizana beleže novu veoma važnu pobedu u Novom Sadu. Pobeđena je Vojvodina maksimalnim rezultatom 0:3 (14:25, 15;25, 22:25). Partizan je sasvim rasturio Novosađane u prva dva seta, da bi domaćin dominirao i vodio u trećem, ali kada je bilo najpotrebnije Partizan pravi preokret i dolazi do ubedljive i sasvim zaslužene pobede.

Vaterpolisti Partizana su otvorili domaću ligu pobedom protiv Vojvodine rezultatom 12:6 (5:2, 3:1, 4:2, 0:1). Utakmica se igrala u Banjaluci pred 600 gledalaca. Kao što se i očekivalo Partizan je dominirao tokom cele utakmice, mada i Voša je pokazala zube u nekoliko navrata, ali ipak su oni neiskusni a imaju i manjak kvaliteta da bi ozbiljnije ugrozili Partizana.

Košarkaši Partizana su pobedili Radnički u Kragujevcu rezultatom 67:73. Domaćin se pokazao kao dobar tim, vodio je skoro celu utakmicu, ali kvalitet Partizana je ipak isplivao na površinu u poslednjim minutama utakmice kada smo preokrenuli rezultat i onda smirenio utakmicu priveli kraju.

Hokejaši Partizana su trebali danas da odigraju protiv Medveščaka, ali utakmica je odložena zbog bolesti sedam igrača zagrebačkog tima.

Koga lažete

5. decembar, 2009


FK Partizan je kažnjen sa dve utakmice pred praznim tribinama zbog uništavanja 5.000 stolica na južnoj tribini zvezdinog stadiona. Koliko je zvezda kažnjena kada su Delije praktično uništile našu celu severnu tribinu?

Drugo, ta cifra od 5.000 stolica nama pojma s pojmom. Ako uzmemo u obzir da njihova južna tribina nema više od 10.000 mesta to znači da je uništena svaka druga stolica. Za vas matematičke tudume... 10.000 podeljeno sa 5.000 je 2, znači svaka druga.

Slika koja se nalazi ispod je napravljena posle utakmice i prikazuje mesto na južnoj tribini gde je napravljena najveća šteta. Iako je tu napravljena najveća šteta, jasno je i najobičnijem idiotu da nema govora o svakoj drugoj uništenoj stolici. Po nekoj gruboj proceni, uništeno je možda 1.000 stolica. Daleko od toga da branimo Grobare i smatramo da je to što su uradili OK, jer nije, ali budimo bar fer i kažimo pravu istinu a ne da se laže na sve strane.

A sada laž broj dva. Naravno u pitanju je neodlazak Ljajića u Mančester. Za ovo šta se dešava u FK Partizan bi trebalo krivično da se odgovara. Ali, naravno kako živimo u zemlji indijanaca gde je mnogo bitnije da li je neko opsovao panduru majku, a ne gde su milioni od prodaje igrača i ovo će proći nekažnjeno. A kad se vratimo unazad koliko smo izgubili lošim procenama prilikom potpisivanja ugovora, ili puštanjem igrača, možemo da zaključimo da nama omladinska škola služi samo da bi se deca kao belo roblje prodavala svuda po svetu.

Ko je odgovoran za ovako štetan ugovor za Partizan. Mali Ljajic je išao po kampu Mančestera u sred sezone, nosio po Zemunelu njihove klupske trenerke i ostalo. Ko je odgovoran za onako štetan ugovor sa Banatom? Ko je odgovoran za poklanjanje Jovetica? Da je ovo normalna zemlja sad bi pola uprave bilo u zatvoru. Ličimo na seoski klub bez pravog plana, bez smisla postojanja. Gde nas pune prosečni klubovi Evrope. Nemamo strategiju i plan razvoja. Pričamo o nekim ulaganjima sponzorima, a glavna stvar je da prodaš igrača. Tako svako ovde sa našeg sajta i foruma može da vodi klub. Čak garantujem da bi bolje bilo, jer bi imao ljubav prema klubu i ne bi se kralo na sve strane. UPRAVA NAPOLJE!!!

FUDBAL - Liga Evrope: 5. kolo

3. decembar, 2009

Tuluz

1

Partizan

0


Još jedan poraz u Ligi Evrope i još jedan jeftin gol. Partizan je danas odigrao solidno do 54. minuta kada je opet dobio gol kroz uši, da bi tek onda stvorio nekoliko šansi.

Prvo poluvreme je proteklo u inicijativi domaćeg tima, ali nisu imali ni jednu ozbiljniju priliku. S druge strane Partizan se nije previše trudio u napadu, pa i ne čudi manjak šansi.

I drugo poluvreme je bilo manje-više isto kao prvo sve do 54. minuta kada je Partizan primio još jedan jeftin gol. To kao da je probudilo crno-bele koji su agresivnije krenuli ka golu Tuluza. Stvoreno je nekoliko odličnih šansi, ali golman je u dva navrata veoma dobro reagovao i zaustavio sigurne golove Đorđevića i Klea. Pet minuta pre kraja Vašington je pucao glavom, ali lopta je odletela pored desne stative.

Sve u svemu, Partizan je danas zaslužio više, ali fudbal se igra za golove, a mi ni danas nismo uspeli da realizujemo jednu od nekoliko dobrih šansi.

KOŠARKA - Evroliga: 6. kolo

2. decembar, 2009

Unikaha

64

Partizan

72


Odlična igra i velika pobeda u Malagi. Pala je i Unikaha koja je do sada bila 5-0. Šteta samo što smo dobili koš u poslednjim sekundama, jer je Unikaha u Beogradu pobedala identičnim rezultatom.

Sjajno je Partizan odigrao prvu četvrtinu. Vodili su crno-beli i sa osam razlike, ali stigli su ih Španci. Na kraju četvrtine ipak solidnih 18:21. I drugu četvrtinu Partizan igra veoma dobro i opet dolazi do solidne razlike od sedam poena. Nažalost Partizan pravi nekoliko uzastopnih grešaka što Unikaha kažnjava, i a na poluvreme se otišlo sa +3, 29:32. Indeks na poluvremenu je bio neverovatnih 40:19 za nas, pa je pravo čudo da smo vodili sa samo tri razlike.

I u trećoj četvrtini Partizan dolazi do već viđenih 7-8 razlike, ali kao po pravilu kada treba a se odlepi on pravi greške i dozvoljava protivniku da se vrati u igru. Tome su kumovale i sudije koje nisu znale šta da sude. Jedan sudi loptu za Partizan a drugi za Unikahu. Jedan sudi faul domaćem igraču dok drugi sudi Božiću. Opšti haos, ali po pravilu uvek je na kraju bilo na našu štetu. Pokušale su sudije da duvaju domaćinu u leđa, ali nije vredelo Partizan igra solidno i dolazi i do deset razlike. Imao je Roberts zicer za 12 razlike, ali je promašio. Partizan zatim ulazi u lošu seriju, domaćin smanjuje i u poslednju četvrtinu se ulazi sa 44:49.

Poslednju četvrtinu Partizan počinje uraganski i za tri minute dolazi do najveće razlike +11, 48:59, a nedugo zatim i do +12. Izdržao je Partizan sve pritiske i nalete do kraja i sasvim zasluženo pobedio domaćina koji kod kuće nije izgubio 18 evroligaških utakmica (u grupnoj fazi) zaredom.

Najbolji u Partizanu bili su "svi", jer kad se pobedi Unikaha u gostima, dileme nema, pobedio je ceo tim! Posle ove velike pobede teško je bilo šta kritikovati, ali ipak moramo. Partizan je i danas šutirao krajnje očajno sa linije slobodnih bacanja. Promašeno je neverovatnih 13 pokušaja, a to će nam se kad tad obiti o glavu.

Vaterpolisti opet pobedili

2. decembar, 2009


U 4. kolu Evrointer lige crno-beli su savladali Oradeu sa 10:9 (4:3, 5:1, 0:2, 1:3). Rezultat kaže jedno, ali činjenica je da je Partizan već u prvom poluvremenu osigurao pobedu, jer je vodio sa 9:4, a drugo su samo odradili. Doduše, došli su Rumuni i do izjednačenja pa imali i šansu da povedu, ali na kraju je ipak slavio oslabljen Partizan koji je u Rumuniji igrao bez Vujasinovića, Gocića, Pijetlovića, Radjena i Sora.

Dva dana, tri velike utakmice

2. decembar, 2009


I dok drugi srpski klubovi sede kući i gledaju TV, Partizan danas i sutra igra tri velike evropske utakmice.

Posle sjajne predstave na startu Evrolige i ubedljive pobede u gostima nad Budvom (9:3), crno-beli u sredu igraju protiv rumunske Oradee. Valja očekivati laku pobedu.

Nešto kasnije na red je još jedna evroligaška prestava u basketu. Partizan će u Malagi izaći na megdan španskoj Unikahi, koja je oslabljena ne igranjem nekoliko košarkaša, ali i takva je sigurno favorit. Ipak, valja se nadati, jer Partizan je pokazao da i ove godine "može" da se nosi sa skupljim klubovima.

Treća utakmica, tačnije peta u Ligi Evrope je u četvrtak kada naš Partizan igra protiv francuskog Tuluza. Crno-beli će u meč ući znatno oslabljeni, jer na put nije krenulo čak 4 prvotimca. Neka odigraju muški, pa šta bude. Odavno smo izgubili šansu na plasman dalje, ali ono što je navijačima najvažnije, prošlog vikenda je održan još jedan čas seksa u komšiluku.