Partizan poveo u polufinalu

odbojka2014-2Partizan Vizura je ostvario ubedljivu pobedu u prvom meču polufinala plej-ofa protiv Vojvodine NS seme. Za trijumf crno-belima je bila potrebna partija u tri seta, duga 78 minuta.

Prvi set je umnogome odredio dalji tok meča. Imali su tada Novosađani šansu, minus od dva poena sa prvog tehničkog tajm-auta (6:8) pretvorili su u veliki plus na drugom (16:11).

Ipak, nisu izdržali u istom ritmu do kraja. Bez povređenog libera Dražena Luburića, Vojvodina je teško osvajala poene kad je to bilo najpotrebnije, u završnici prvog perioda. Crno-beli su to iskoristili i preokrenuli – 25:22.

U naredna dva seta domaći su bili daleko bolji rival. Milija Mrdak i Marko Nikolić bili su sjajni u napadu, Ivan Kostić je distribuirao odlične lopte, a čitava ekipa igrala je vrlo dobru odbranu.

Lako je tim Milana Đuričića stvarao razliku, koju je potom samo održavao do kraja drugog i trećeg seta. Novosađanima nisu pomogle ni izmene, njihov trener Strahinja Kozić izmenama nije uspevao da promeni tok meča. (www.zurnal.rs)