Partizan poveo u finalu

zokpPrvi bal velikog i očekivanog finala plej-ofa u najmlađoj ligi Evrope, pripao je Partizanu Vizuri. Crno-bele su tako korak bliže najvećem uspehu u svojoj istoriji dok je večiti rival, Crvena zvezda posle meča za toliko udaljen od odbrane trona.

Počelo je tragično za šampionke, a sjajno za domaći tim. Najpre je na semaforu stajalo 5:0, malo kasnije i 7:1. Ali Zvezda ne bi bila to što jeste, prvak kada bi se predala.

Iz minuta u minut vraćale su se u meč a kada se u jednom momentu „podvukla crta” serija gostujućeg tima bila je 11:2. Tako stečeno vođstvo crveno-bele su u par navrata samo ispustile, odnosno dopustile Partizanu Vizuri da izjednači.

Prilikom trećeg izjednačenja, 23:23 usledila su dva poena tima sa Marakane a blok Adele Helić označio je kraj prvog perioda.

Kao da je loš start iz prethodnog dela meča nije bio dovoljna opomena timu Lasla Lukača, pa je sličan uvod bio i u nastavku.

Prednost Partizana od 9.3 posle mnogo bolje igre ponovo je počela da se topi, međutim Vizura je polovinom seta napravila seriju od četiri uzastopna poena, povela sa razlikom koja je „mirisala” na izjednačenje koje je usledilo nešto kasnije.

A onda je usledio period igre koji je po mnogima bio presudan da se odluči pobednik. Iako je po treći put loše startovala Crvena zvezda je vođstvo večitog rivala od 10:6 pretvorila u 13:7. I tada su crveno-bele upale u crnu rupu, Tošin bunar, kako god, serija Partizana Vizure trajala je, trajala, trajala…

Devet uzastopnih poena osvojile su crno-bele, nedugo zatim i set i sebi olakšale posao kako rezultatski tako i psihološki. Trebalo je da samo u nastavku nokautiraju grogiranog rivala koji se ipak vratio iz nokdauna.

Međutim, posledice prethodnog seta su prvakinje osetile malo kasnije, 15:8 bio je početak kraja na jednoj, a slavlja s druge strane.

Možda se domaćin prerano radovao pa je tajm-aut upozorenja Darka Zakoča doneo potreban mir njegovom timu koji je ubacio u brzinu više, napravio opet veliku seriju od 9:1, da bi koji minut kasnije svi kojima je crno-bela boja pri srcu podignutih ruku proslavilo veliku pobedu.

Ovo je samo prvi od najmanje tri a najviše pet finalnih duela koji će svakako biti praznik za srpsku žensku odbojku. (www.zurnal.rs)