Partizanu prvi večiti derbi u 2015.godini

Sa izvanrednim Nikolom Mijailovićem, koji se vratio posle osam meseci na teren, Partizan je u ovom trenutku bio prejak za večitog rivala. Od starta su crno-beli nametnuli ritam, kontrolisali su igru i rezultat, dok je Zvezda samo na momente pružala otpor, nedovoljno da ugrozi rivala.

Brzo su gosti poveli, imali su početkom prvog seta duplo više poena od rivala (14:7). Crveno-beli su u nekoliko navrata uspeli da priđu na dva poena zaostatka, poslednji put posle kontre Koprivice (20:18). No, Partizan je asom Jokanovića stigao do pet set lopti (24:19), a iskoristio je treću – 25:21.

U drugom periodu crno-beli su poveli sa 9:4, ali je Zvezda uhvatila ritam i po prvi put u ovom setu uspela da stigne do prednosti u završnici, blokom Okolića (20:19). Ipak, Lopar je na isti način vratio minimalnu prednost crno-belima (22:21), a potom je lider na tabeli rutinski završio set – 25:22.

Tek u trećem periodu Zvezda je igrala onako kako ume. To je rezultiralo brzim vođstvom (8:3), nedugo potom bilo je i „plus šest” za crveno-bele (12:6). Partizan ipak nije uspeo da ozbiljnije ugrozi Zvezdu u ovom setu – 25:19.

Ali, u četvrtom periodu nije bilo nikakve dileme. Crno-beli su brzo stekli veliku razliku (16:5), pa je već tada bilo jasno da će osvojiti sva tri boda i po drugi put u sezoni savladati večitog rivala. To se ubrzo i dogodilo, a crveno-beli su jedva stigli da osvoje dvocifren broj poena – 25:10. (www.zurnal.rs)