Partizanova 14. pobeda u nizu

Igra bez pritiska, gostima je donela iznenađujuće vođstvo, ali su crno-beli u nastavku rutinski stigli do preokreta i trijumfa, za nastavak blistave serije nepobedivosti.

Početak meča doneo je očekivanu inicijativu Partizana, ali su gosti bili ti koji su na tehnički tajm-aut otišli sa minimalnom prednošću, najviše zahvaljujući dobrom bloku i povratniku u ekipu Radosavu Dojčiloviću.

Najbolji igrač Spartaka, evidentno je bio željan igre, posle pauze od mesec i po dana, a upravo su njegovim poenima u finišu seta, gosti održavali prednost od dva poena, što je bilo dovoljno za neočekivano vođstvo od 1:0.

Ipak, u nastavku su stvari došle na svoje. Partizan je znatno pojačao servis, što mu je već na početku drugog seta donelo „plus 4” (6:2).

Pomeren prijem, Ljižanima je znatno otežao posao u napadu, pa je lider blokom i kontrama, koje su uglavnom poenima završavali Mrdak i Marko Nikolić, ubedljivo i brzo stigao do izjednačenja.

Crno-beli su i u trećem periodu nastavili istim tempom, dok su greške gostiju postale češće, pa je za 20 minuta igre, lider Prvenstva stigao do vođstva.

Nisu gosti imali snage da se vrate u četvrtom setu, ali su i pored toga pokušavali da pariraju domaćinu. Crno-beli su od početka imali visoku prednost, ali su Ljižani, serijom od 4:0 stigli na „minus 3” (12:9).

Ipak, sjajni Milija Mrdak je jakim servisima i poenima iz kontri, praktično sam doneo Partizanu pet uzastopnih poena za novo visoko vođstvo (18:10), a ošamućenog gosta, dokrajčio je Neven Majstorović, koji je u završnici briljirao, pa su crno-beli rutinski stigli do novog trijumfa. (Sportski Žurnal)