Još jedan trofej za HK Partizan, 11. u nizu

hokej-titula2016Ne vrede državni novci, bar ne ove godine, a sledeće sigurni smo da će država dati više, ako hokej postane “sport”. Partizan je i ove godine šampion Srbije iako je Crvena zvezda sa mnogo većim budžetom, zahvaljujući znate kome, bila prva na kraju regularnog dela šampionata. U plejofu Partizan je oduvao Zvezdu serijom 3:1 i osvojio Titulu.

U prvih 17 minuta prvog perioda Crvena zvezda je bila bolja, brža i agresivnija, ali i pored činjenice da je dva puta imala igrača više nije uspela ozbiljnije da ugrozi gol Partizana. Najbolje prilike na utakmici pripale su Partizanu u poslednje tri minute. Dve velike prilike, ali ne i golovi. U poslednjem minutu Partizan je imao igrača više, ali su to brzo anulirali kaznom. Period se završio igrom 4 na 4 i rezultatom 0:0.

U drugom periodu sve je prštalo, pa i ne čudi da su sudije delile keznene minute. Gledali smo pristojan hokej, za naše prostore, a nedostajali su samo golovi, ponajviše zahvaljujući golmanima dva tima. Pet i po minuta pre kraja drugog perioda sudije su isključile igrača Partizana i Crvene zvezda opet ima igrača više. U poslednjem minutu gosti postižu gol, 0:1. Trideset sekundi kasnije čovek više za Partizan, a to će se nastaviti i na početku poslednjeg perioda.

Partizan je u trećem periodu uspeo da preokrene rezultat. Vodio je 2:1 , a Zvezda je u poslednjih dva i po minuta povukla golmana da bi imala igrača više. Zvrljio je Zvezdin gol prazan, ali igrači Partizana nisu uspeli da otmu pak i zadaju poslednji udarac. Naprotiv, Zvezda je minut i po pre kraja postigla gol za izjednačenje.

U produžetku Filipović postiže gol i Partizan osvaja novu titulu šampiona Srbije.