Crno-beli spektakl na Banjici

vaterpolo-jubilarna2016-2Spektakl su obećali, spektakl su i napravili. Bivši i sadašnji vaterpolisti Partizana okupili su se na Banjici u utakmici koju je otganizovala Fondacija „Grobari za nas“, sa ciljem da se pomogne Partizanu da izađe iz krize.

 Bivši i sadašnji prvotimci, podeljeni u dve ekipe – „bele“, koje je sa klupe vodio Vladimir Vujasinović, i „crne“, čiji trener je bio Igor Milanović, priredili su publici vrhunsko uživanje. Viđeno je mnogo atraktivnih poteza, zabave u bazenu. Rezultat? Najmanje bitan. Odigrane su tri četvrtine po šest minuta. Posle prve dve bilo je 6:5 (1:3, 5:2) za „bele“, a u trećoj su u bazen ušli svi igrači, rezultat se nije više vodio, samo se uživalo u potezima.

U meču je zaigralo čak sedam golmana – nekadašnji asovi crno-belih Denis Šefik, Gojko Pijetlović, Branislav Mitrović, Stefan Živojinović i sadašnji prvotimci Dimitrije Rističević, Lazar Brakočević i Marko Kruška. Tako su i čuvari mreže dobili priliku u igri u polju. Prvi ju je iskoristio Gojko Pijetlović, koji je u kontranapadu „prevario“ Šefika i doveo „crne“ u vođstvo od 3:1.

U drugoj četvrtini počele su da se nižu sve atraktivnije akcije – pokušaji da se postigne gol glavom, nogom… Među najatraktivnijim potezima bio je gol Stefana Mitrovića za 2:3, kada ga je Slobodan Nikić izbacio daleko iznad vode… U trećoj četvrtini sve se pretvorilo u sjajan vaterpolo šou. Počeli su da se nižu i „fudbalski“ golovi. Prvi je mrežu glavom zatresao „crni“ Gavril Subotić, a na drugoj strani, nogom je, pošto ga je iz vode izbacio, Stefan Mitrović izbacio iz vode uzvratio Filip Filipović. Savladao je centra Delfina Duška Pijetlovića koji je između stativa zamenio brata Gojka.

Kako se meč bližio kraju sa tribina su navijači sve češće pozivali Vladu Vujasinovića i Igora Milanovića da uskoče u vodu i pokažu šta mogu. Milanovića, ipak, nisu ubedili, ali sadašnji prvi trener nije odoleo želji navijača i igrača, uskočio u vodu. Sjajna utakmica je završena na sjajan način. Vladimir Vujasinović je uz zvuk sirene sa više od pola terena zatresao mrežu.

Među mnogobrojnim gostima bili su članovi generacije Partizana koja je 1963/64. osvojila titulu prvaka Evrope Đorđe Perišić i Boris Čukvas, mnogi bivši vaterpolisti Partizana, fudbaleri crno-belih sa kapitenom Sašom Ilićem, hokejaši, rukometaši… U pauzama publiku su zabavljali pevač Marko Bulat i bubnjari Dragoljuba Đuričića.

FILIPOVIĆ: ČAST JE BITI DEO CRNO-BELE INSTITUCIJE
Filip Filipović je posle utakmice istakao:

– Nepotrebno je naglašavati kolika je čast biti deo institucije kakva je Partizan, a svi mi koji smo otišli se tako i osećamo. Uvek ću ostati dete Partizana, dete Banjice. Ovaj bazen budi lepe uspomene i predivno je ponovo obući kapicu Paartizana,pa i u revijalnom meču. Možda tek kad sam otišao u inostranstvo sam na pravi način osetio koliko se razlikuje igranje za Partizan od igranja za neki drugi klub. Nadam se da smo učešćem u akciji bar malo svima skrenuli pažnju na probleme s kojima se nosi najtrofejniji klub crno-bele porodice.

„Beli“: Šefik, Asanović, Čupić, Manojlović 1, S. Mitrović 1, Filipović 1, Nikić 2, Radojević, Vučinić, Janković, Lazić, Brakočević, Rističević, Kruška. Trener: Vujasinović

„Crni“: B. Mitrović 1, Mandić 1, Gocić, Drašović, Subotić, D. Pijetlović, Gogov, Jakšić, Vico, Tanasković, Stojanović 1, G. Pijetlović 1, Živojinović 1. Trener: Milanović.