Novosti iz SD Partizan

Održano je Prvenstvo Srbije u karateu. Partizan je u ekipnom plasmanu zauzeo 7. mesto, sa 2 osvojene medalje. Ivana Čomagić je osvojila zlato u borbama u kategoriji do 68 kg a Teodora Ranković bronzu u borbama u kategoriji do 55 kg.

Kuglaši su poraženi u 17. kolu super lige od Metalca rezultatom 4.5 – 3.5.Predstojećeg vikenda na programu je poslednje kolo u kome se Partizan sastaje sa ekipom Kraljeva i crno belima je potrebna pobeda kako bi izborili opstanak ili poraz Poleta, koji trenutno ima bod manje i prvi je ispod crte.

Vožena je i prva trka koja se boduje za Kup Srbije u drumskom biciklizmu, “Kružna trka na Ušću”. Partizanovi biciklisti su osvojili 2 bronzane medalje, Dušan Veselinović u konkurenciji juniora i Dušan Kalaba u seniorskoj konkurenciji.

Sanja Ristović je nakon osvajanja srebrne medalje u bacanju kugle na zimskom prvenstvu u bacačkim disciplinama u konkurenciji seniorki, osvojila i zlatnu na istom takmičenju u istoj disciplini u konkurenciji starijih juniorki. Pioniri su osvojili po jednu srebrnu i bronzanu medalju.

Partizanova ženska ekipa u dizanju tegova u sastavu Ivana Dragutinović, Judit Vrabel, Jovana Lukić i Jovana Kostić, je u prvom kolu ekipnog Prvenstva Srbije (region Beograda) osvojila 622.81 bod, što je najuspešniji rezultat prvog kola. Održaće se još jedno kolo i nakon njega sledi finale a Partizan je svakako uz aktuelnog šampiona Banjicu, favorit za osvajanje titule. Vlada GVL