Gde nestade “plava” boja?

kosarka-bogdanovic2016Stara Jugoslavija je pretežno nosila dresove plavo-belo-crvene. Ukoliko to nisu mogli, zbog raznih zakona, onda je to bila plava ili bela kombinacija. SR Jugoslavija, pa i SCG su takođe nosile slične dresove.

Od kad je Srbija samostalna država početni dresovi su bili u bojama srpske trobojke, crveno-plavo-beli. Zavisno od potrebe koristili su se i plavi, beli pa i crveni dresovi. Sve to je OK, ali stvari se u poslednjih godinu dana znatno menjaju.

Fudbalska reprezentacija, pa i košarkaška gotovo da su sasvim izbacile plavu boju. Seća li se neko kada smo poslednji put, pogotovo u košarci igrali u kombinaciji srpske trobojke.

Tokom Olimpijskih igara u Brazilu, gledali smo državne selekcije u skoro svim sportovima da koriste isključivo crvene dresove sa belim linijama, oznakama, itd. Odbojkašice su jedne od retkih da su koristile i plavo-crvene dresove.

Da li je sve to slučajno, ili namerno, tek toliko da se pokaže ko sada vlada zemljom Srbijom i državom Smrdijom, ostavljamo vama da zaključite.

Nažalost, po povratku u Srbiju, većina sportista će biti potapšana po leđima. Ređaće se političari, radi slikanja i kenjanja pred kamerama. Obećavaće sve i svašta, a kad se TV kamere ugase, opet po starom.

Vaterpolisti su doneli zlato iz Brazila, a klupski vaterpolo u Srbiji se raspada. Jedan od najboljih i najvećih vaterpolo klubova u Evropi, pa i na Svetu, VK Partizan, je morao, zbog besparice, da dozvoli svim vaterpolistima da odu iz kluba. Slično se dešava i sa drugim klubovima. Država to posmatra, ali sigurni smo da će Vučić i društvo da reaguju i upumpa preko potreban novac u taj sport. Nažalost, svi znamo u koji klub!

Drugu zlatnu medalju doneo je rvač. U kojem se klubu takmiči, sve medijske kuće su prećutale. Ne sumnjamo da će i rvački klub, ali onaj drugi dobiti novac.

I onda se neko čudi da je iz srpske trobojke izbačena plava boja.

Koje boje su ostale i kojem klubu one pripadaju… da li je uopšte potrebno da kažemo, a pogotovo po čijoj je to direktivi!

kosarka-zenskareprezentacija

Za kraj… Čestitamo svim našim sportistima, nebitno da li su osvojili medalju ili ne, nebitno i za koji klub nastupaju. Koliko vam je država pomogla, dobro ste i prošli u Brazilu.

Dobro, jasno nam je da su “poneki miljenici vlasti” dobili novčanu podršku, sami će se prepoznati. Drugi, koji dobijaju siću, su i s tim zadovoljni i ne žele da prave probleme. Daj šta daš, pa makar mora da nosim “crveno-beli” dres!