12. pobeda u ABA

kosarka-mzt2016-2Košarkaši Partizana ubeležili su novu pobedu u ABA ligi i sada imaju rezultat 12-3. Danas su pobedili MZT sa 91:76.

Partizan je dobro počeo utakmicu, poveo sa 7 razlike a onda dozvolio protivniku ne samo da smanji nego i da preokrene rezultat. Ipak, prva četvrtina se završila nerešenim rezultatom 24:24. U drugoj četvrtini Partizan je vodio celo vreme. Napravio je i plus sedam, a na veliki odmor otišao sa 47:42.

Partizan je nastavio da održava kakvu-takvu razliku a kad god bi se MZT primakao na koš-dva, usledila je trojka. U poslednjih deset minuta se ušlo vođstvom Partizana, 62:56. Na početku poslednje četvrtine Partizan prvi put ima dvocifrenu razliku. Tu je bukvalno utakmica prelomljena, a crno-beli ubrzo dolaze do najveće razlike večeras +16, 78:62. Do kraja utakmice nije bilo neprijatnih iznenađenja i Partizan sasvim zasluženo dolazi do 12 pobede u regionalnom takmičenju i trenutno se nalazi na drugom mestu na tabeli, iza srpskog državnog projekta iz Železnika.

Najbolji u Partizanu bili su Veličković sa 21 poen, Birčević sa 13 i Hačer sa 12 poena. Ratkovića i Vrabac su ubacili po 10 poena.