Sale: Igraću još godinu dana

Partizanovci mogu da odahnu! Saša Ilić (39), rekoreder po broju nastupa u crno-belom dresu, produžio je saradnju sa ekipom iz Humske na još godinu dana. Kapiten i jedan od najvoljenih fudbera u istoriji “parnog valjka” otkrio je i razlog ostanka.

 – Razgovarao sam prvo sa porodicom, pa sa šefom struke i ljudima koji vode klub da je najbolje za mene, a i za ekipu, da još godinu dana budem uz njih. Sigurno je da im mogu pomoći određenim savetima. Trudim se da im na i terenu budem od koristi, a voleo bih da sve ide u najboljem mogućem smeru i da me na terenu ne viđaju toliko često – rekao je Saša Ilić.
Kapiten Partizana je u nekoliko navrata produžavao ugovor na po godinu dana.

– Tako sam navikao! Osim prvog ugovora koji sam potpisao na dve i po godine, svi su bili jednogodišnji. Svake sezone produžavam i svake godine lažem sebe i druge. Odlučio sam da više neću izgovarati tu rečenicu “Još samo ova” – dodao je popularni Sale.

Rekorder po broju mečeva u crno-belom dresu (797), osvojio je deset titula prvaka države, dva trofeja namenjena pobedniku Kupa i dva puta je bio učesnik grupne faze Lige šampiona.

– Prvenstveno želim da me kao i do sada posluži zdravlje. Hvala Bogu, nisam sklon povredama i to mi je najbitnije. I dalje imam veliku volju za treningom, i dalje imam veliku želju za pobedama. Hoću da budem uz ekipu i da se radujem trijumfima kojih će, nadam se, biti u nastavku sezone – rekao je on.

Partizan je jesenji deo domaćeg šampionata završio na drugom mestu sa šest bodova zaostatka za prvoplasiranom Crvenom zvezdom.

– Ispadanje iz Evrope nam je teško palo i to se odrazilo i na rezultate. U međuvremenu smo se konsolidovali i sada beležimo dobre partije. Želim da se dobro pripremimo, da nastavimo u ovom ritmu i mislim da i titula nije daleko – zaključio je Ilić.

Ilić je jedan od retkih fudbalera koji uživa poštovanje navijača najljućeg Partizanovog rivala – Crvene zvezde.

– Ponosan sam na to i veliko poštovanje imam prema našem najvećem rivalu, jer da ne postoji Zvezda ne bi postojao ni Partizan. Izuzetno ih respektujem i nikad u životu nisam, niti bih rekao, neke ružne stvari o Crvenoj zvezdi. Ljudi su to prepoznali i zahvaljujem im na tome.

blic