Peković: Prošla sezona verovatno najteža u istoriji KK Partizan

Danas, sutra, zauvek”, naziv kalendara KK Partizan simbolično poručuje da najtrofejniji srpski klub, posle svih turbulencija, ustaje na noge, kako bi u sledećim sezonama mogao da trči stazama stare slave. Da je tako, nema dilemu ni predsednik kluba Nikola Peković.

– Za nama je najteža godina u istoriji, u kojoj smo prebrodili brojne probleme, započeli period finansijskog oporavka. Da 2016. ne bude bez trofeja, pobrinuli su se juniori i kadeti, prvaci države – rekao je Peković na promociji kalendara na kojoj su lica, njegovo i uprave, stručnog štaba i igrača, daleko zadovoljnija nego prošlog decembra. – Drago mi je što polako izlazimo iz finansijske krize. Pokušavamo da rešimo neke ranije dugove, ali najvažnije je da kao klub funkcionišemo, da vraćamo poverenje u Partizan, da imamo rezultate i na terenu.

Partizan će na kraju sezone izaći u javnost sa egzaktnom sumom kada je reč o dugovanjima.

– Non-stop se pojavljuju ljudi koji potražuju pošteno zarađen novac. Moramo sa svima da razgovaramo i da napravimo sistem isplata kako bi klub nastavio da funkcioniše. Poslednje dve blokade (Čaklarević i Musli) usporile su nas za mesec-dva, sada nam preti blokada zbog tužbe Murića, ali idemo dalje.

Prvi čovek crno-belih nije na osnovu bilansa u 2016. želeo da iznese koncizne ciljeve u 2017.

– Voleo bih, što se finansija tiče, da sledeća godina bude bolja. Ako se setite kako smo prošlu sezonu počeli i s kakvim problemima, ne možemo da se žalimo na rezultate. Trener Džikić odradio je veliki posao koji ljubitelji košarke, navijači i prijatelji kluba znaju da cene.
Osim borbe na terenu, Partizan će nastaviti i bitku sa finansijama, koje su mu omča oko vrata.

– Od dolaska u klub znao sam šta me čeka, koliki je problem. Nećemo nikome ostati dužni. Svakome ko je došao rekao sam: ako dođeš i blokiraš nas, klub neće moći da isplati novac, ako korigujemo sistem isplate, svi će biti isplaćeni – pojasnio je Peković, dodajući da se ove godine ne kasni sa isplatama.

Mnogo je bilo polemika letos zašto je Partizan “prešao” iz Evrokupa u Ligu šampiona.

– Nisam siguran da bismo sa ovolikim dugovima mogli da formiramo tim za jače takmičenje. Ako bismo kojim slučajem potpisali nekog “jačeg”, odmah bi krenula razmišljanja “aha, imaju novac, sad ćemo da tražimo dugove”. Imamo najmanji budžet u ne znam koliko poslednjih godina, ali se trudimo da svakoga ispoštujemo – objašnjava Nikola. – Drago mi je što navijači to prepoznaju, što su uz nas. Razumem da se očekuju stalno pune tribine, ali nekad se igrala Evroliga. Prezadovoljan sam navijačima.

vecernjenovosti