Trijumf u Zagrebu za uspešan završetak 2016.

U trećoj deonici košarkaškog klasika regiona, crno-beli su stekli dvocifrenu prednost koju su košarkaši Cibone do kraja meča uspeli da smanje ali ne i sustignu. Nakon 40 minuta, Cibona – Partizan NIS 77:82 (17:16, 19:22, 16:28, 25:16)

Početak duela između Cibone i Partizana, protekao je u mini serijama oba tima. Prvo su domaći igrači poveli sa 4:0 na šta su crno-beli snažno odgovorili i stekli pet poena prednosti posle nešto više od osam minuta igre. Ali, tada je usledila serija domaćih koji su nakon prve deonice vodili sa 17:16. U drugoj četvrtini, Cibona je u prvih 5 minuta imala minimalnu prednost koju su sa dve vezane trojke preokrenuli Marinković i Hečer. U nastavku druge deonice, igralo se koš za koš, a crno-beli su posle koša Hečera, pred sam kraj poluvremena stekli +2.

U trećoj četvrtini, Partizan je postigao 28 poena. Već na početku ovog perioda, crno-beli su pogodili tri trojke i nakon manje od 4 minuta igre stekli +12. Sve što su do kraja četvrtine domaći uspeli, bilo je da u jednom trenutku smanje prednost Partizana na +6, da bi crno-beli do kraja perioda ponovo povećali vođstvo na 12 poena razlike.

Maksimalnih +14, Partizan je stekao posle poena Veličkovića na početku poslednjeg kvartala. Ipak, košarkaši Cibone se do kraja nisu predavali. Malo po malo, domaći su pred sam kraj susreta uspeli da stignu na četiri poena zaostatka, ali je ponovo usledio odgovor Partizana i novi odlazak na +8. Do kraja utakmice, Cibona je smanjila na konačnih 77:82. (www.kkpartizan.rs)