Zašto lako kad može teško

kosarka-karpos2017Pred polupunim ili polupraznim tribinama Pionira, zavisno od toga da li ste optimista ili pesimista, Partizan je došao do svoje 14 pobede u ABA ligi i gotovo sigurno  će se plasirati na Final 4.

Partizan je dobro počeo utakmicu, poveo sa 4:0, a onda dozvolio gostima da naprave seriju 10:0. Usledio je odgovor crno-belih i period se završava vođstvom Partizana, 21:17. Druga četvrtina je bila krajnje očajna. U prvih pet minuta igre dva tima su postigla samo pet poena, zajedno. Iz uspavanke prvi se probudio Partizan. Poveli su crno-beli sa devet razlike, ali na veliki odmor se otišlo sa mršavih +3, 34:31.

Treći period igre je bio najbolji večeras, bar kad je Partizan u pitanju. Prvi deo je bio prilično izjednačen, ali Partizan je malo po malo odmicao gostima. U poslednjih deset minuta se ušlo  sa +13, 60:47. Ako je treći period bio najbolji za Partizan, onda je četvrti bio najlošiji. Stvorio je Partizan i +16, ali onda, umesto da reši utakmicu, po ko zna koji put ove sezone, dozvolio je prozivniku da se sasvim vrati u utakmicu. Ipak, crno-beli su uspeli da zaustave nalet i dođu do pobede, 76:72.

Najbolji u Partizanu bili su Veličković i Hačer sa 17 odnosno sa 16 poena. Vrabac je ubeležio 14.