Todorić: Na dobrom smo putu

U razgovoru za “Novosti”, sportski direktor Dragan Todorić osvrnuo se na teške trenutke, ali i potvrdio da je Partizan na dobrom putu da za par godina stane na “zelenu granu”.

– Partizan je 15-20 godina bio na vrhu. Ugovori su bili viši, što je sve bilo pokriveno dobrim rezultatima. Ali od 2010, kad smo napravili najveći uspeh u novoj istoriji, Partizan je krenuo silaznom putanjom, jer nismo uspeli da naplatimo uspehe. Svi smo se bili malo uljukali dobrim rezultatima. Nismo postavili klub na tržišnu osnovu i kasnije smo platili ceh, koji plaćamo i danas.

Da li bi bilo bolje da je Partizan tada rekao – ovo je maksimum, sad krećemo od početka?

– Rad u Partizanu kao velikom klubu je kompleksan. Kad naviknete sebe i armiju navijača na stalne uspehe, teško je reći “sad podvlačimo crtu”. Ali nije problem u tome, nego u nama, što se nismo više okrenuli sebi i angažovanju ljudi koji će da se bave biznisom. Danas je nešto malo bolje. Partizanu će biti potrebno još par godina da se maksimalno oporavi. Ide nabolje. Možda ne onako kako navijači to očekuju, jer biće potrebno još strpljenja da dođe na svoje. Najbitnije je da u ovom periodu ne moramo da kažemo da nas interesuje samo da preživimo, već treba da vodimo računa i o sportski rezultatima, a njih ima.

Prelomni momenat je bio u septebru 2015…

– Kad su se desile promene u klubu, rekli smo da predstoji težak period u kome je cilj da, pre svega, finansijski stabilizujemo klub koji je bio pred gašenjem. U tom periodu dugovali smo više od pet miliona evra, došli u situaciju da nismo mogli da otputujemo u Čačak. Posle godinu i više, koliko-toliko smo iskoračili da izađemo iz ambisa, obezbedili uslove da se klub normalno takmiči, igrači plaćaju na vreme – vraća se Dragan Todorić, sportski direktor crno-belih na najteže dane u istoriji kluba koji je prodisao.

Opširnije ….

vecernjenovosti