Nova pobeda desetkovanog Partizana

Da je u košarci sve moguće najbolje pokazuje Partizan. Iako znatno oslabljen, iako je imao čak 21. izgubljenu loptu, od kojih je Mega “ukrala” čak 15, na kraju je ubeležio veoma važnu pobedu.

Partizan je dobro počeo utakmicu, poveo sa 0:5, ali onda dozvolio protivniku da napravi seriju i preokrene rezultat. Te serije su danas viđene više puta i sa jedne i sa druge strane. Nastavak prve četvrtine pa i celu drugu, gledali smo prilično izjednačenu košarku pa i ne čudi tesan rezultat na poluvremenu, 43:47.

Poveo je Partizan na početku drugog poluvremena sa šest razlike, ali nije uspeo da se odlepi. Mega je uzvratila i ponovo smo gledali izjednačenu utakmicu. Kada je Partizan, pred kraj treće četvrtine poveo sa devet razlike, očekivali smo da prelomi i uvede utakmicu u neku mirniju vodu. Nažalost Mega pogađa trojku i u poslednjih deset minuta se ulazi vođstvom Partizana od samo šest razlike.

Na početku poslednje četvrtine Partizan je održavao 8-9 razlike a onda sasvim stado, dozvolio Megi da postigne devet uzastopnih poena i preokrene rezultat. Nije se Partizan predao nego je on napravio seriju od 12 poena, prvi put imao dvocifrenu razliku i tako rešio pitanje pobednika.

U Partizanu najbolji su bili Birčević i Andrić, a zapaženu ulogu imao je i Pot sa 15 poena.

Do kraja sezone Partizan  igra još dve utakmice (Krka i  Igokea) dok glavni konkurent za drugo mesto, Cedevita, igra protiv Olimpije i FMP2. Dakle, realno je očekivati da Partizan ostane bar na trećem mestu, jer Budućnost igra protiv MZT a poslednju protiv lidera ABA lige, FMP1 iz Železnika.