Najlošije izdanje kad je bilo najpotrebnije

Fudbaleri Partizana su nas prijatno iznenadili odličnom igrom i uverljivom pobedom. Da subota ne prođe feštino pobrinuli su se košarkaši Partizana, koji su danas odigrali možda i najlošije poluvreme u skorijoj istoriji ovog kluba. Na kraju, doživeli su više nego zaslužen poraz u Zagrebu (83:76) pred pozorišnom atmosferom, a ako se po igri pogleda, nema šta da traže u revanš utakmici koja se igra u Pioniru, osim ako im proradi inat. Ovo je šesti poraz ove sezone uz samo jednu pobedu, protiv vodeće trojke ABA lige (Cedevita, Budućnost, preimenovani FMP).

Kao što smo već rekli, prvo poluvreme je bilo, blago je reći, “katastrofa”. Toliko kurcobolje odavno nismo videli u defanzivi. Duvalo je na sve strane, pa i ne čudi da je Cedevita u prvih 20 minuta postigla čak 54 poena (54:35). Partizanu je trebalo čak pet uvodnih minuta da postigne 4 poena, ali posle toga napad je bio koliko toliko solidan, ALI odbrana, da se čovek ispovraća!

Na početku drugog poluvremena Cedevita je povela sa čak 23 razlike i tu je već bilo jasno ko će dobiti ovu utakmicu. Ipak, treba i pohvaliti košarkaše, jer se nisu baš sasvim predali. Uspeli su da naprave seriju i smanje na samo pet poena razlike, ali za više od toga nisu imali ni snage ni znanja.

U revanšu igra u defanzivi mora da se dfigne na mnogo veći nivo bego što smo danas gledali, pogotovo u prvih 20 minuta. Ukoliko u tome uspeju, uz pomoć navijača, koji će gotovo sigurno ispuniti Pionir, Partizan možda i dođe do pobede. Ako se odigra kao i danas, neće tu pomoći ni 30.000 Grobara na tribini.