Pobeda protiv fenjeraša

Partizan je poslednjih godina muku mučio svaki put kad je igrao u Novom Pazaru. Jedan poraz i ček 4 nerešene utakmice. Nažalost, mnogo toga se može i nama staviti na dušu, jer kad na teren istrčiš sa golmanom i deset igrača iz druge postave ne zaslužuješ ništa drugo nego da izgubiš. Danas to nije bio slučaj, ali Partizan je i danas odigrao prilično loše, pogotovo u prvom poluvremenu.

U prvom poluvremenu nismo videli apsolutno ništa što bi nas podsetilo da se danas igra fudbalska utakmica. Ni akcija, ni borbe, ni prilika, pa s tim ni golova. Jedini gol postigli su domaćini, posle nekoliko grešaka odbrane Partizana i šuta “ajde šutnuću pa šta mi Bog da”! Doduše, teren je bio u lošijem stanju nego najlošija srpska oranica, ali kako nama tako njima.

Drugo poluvreme, druga slika… kao po navici! Već na početku Đurđević poravnjava rezultat. U 73. minutu Partizan vodi. Brza kontra, centaršut, a Leonardo butinom šalje loptu u mrežu. Imo je Partizan još dve kakve-takve prilike, a onda u sudijskoj nadoknadi Jevtović stavlja tačku na ovu utakmicu, 1:3. Domaćin nije ni prišao našem golu, a da nisu dali onaj gol bilo bi pitanje da li su oni danas uopšte i došli na utakmicu.

Sledeća utakmica je “večiti derbi”, koji se ni ove godine neće igrati kad treba nego kad vođe navijača Crvene zvezde kažu. Kako drugačije objasniti da prvoligaši igraju na Vaskrs. Kako objasniti da ceo Svet igra na Vaskrs. Ajde, da bar te vođe odu u crkvu, da poste, kad je vreme za to, da ispoštuju sve što ide uz “Vaskrs”, nego će se nažderati i napiti ko letve na nekom splavu… ali bar je njihova volja ispoštovana. I onda se čudimo što je država tu gde jeste, a kriminalci nam vode navijanje, klubove, sport, politiku, biznis… … eee moja Srbijo!