Pokazali “naprednoj” Srbiji ko je ko

Fudbaleri Partizana su još jednom nadigrali i pobedili večitog rivala i pokazali da su najbolji u državi, a to što će Zvezda na kraju uzeti titulu je unapred dogovoreno na najvišem državnom nivou. Tu mi ništa ne možemo, ali na terenu smo pokazali “naprednoj” Srbiji ko je šampion! Tek sada se vidi kolika je to krađa bila u prethodnom derbiju kada je zvezdi dozvoljeno da postigne gol iz golauta.

U prvom poluvremenu smo gledali veoma dobar fudbal. Bilo je prilika pred oba gola, ali ipak malo više pred golom Crvene zvezde. Prvu šansu imao je domaćin kada je La Telac pucao glavom pored gola. Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Đurđević, kad je u 9. minutu sam izašao pred Manojlovića, i umesto da ga lobuje ili pretrči on je izabrao najlošije rešenje, pucao je pravo u njega. U 21. minutu 0:1. Leonardo je izveo slobodnjak sa nekih 25 metara, malo sa leve strane i pogodio gol. Nekoliko minuta kasnije Boaći je imao odličnu priliku, ali Kljajić brani. Samo tri minuta kasnije opet je Đurđević imao dobru priliku i opet je promašio.

Drugo poluvreme je počelo golom Zvezde. Pogrešio je Miletić, Ruiz odlično centrira a Boaći nije propustio priliku, i to je 1:1. Ujedno, to je bilo sve od Crvene zvezde, koja do kraja susreta više nije ugrozila gol Partizana. Sa druge strane Partizan je bukvalno demolirao protivnika u drugom poluvremenu. Leonardo je promašio dobru priliku u 67. minutu, ali zato samo minut kasnije 1:2. Janković izvodi korner. Manojlović kasni da izađe, Tavamba skače i šalje loptu u mrežu.

Deset minuta kasnije Leonardo postiže svoj drugi gol, i tu je bilo jasno da od nekog preokreta nema ništa. Do kraja utakmice Partizan je uputio još nekoliko šuteva u golo Crvene zvezde, ali promene rezultata nije bilo. Slobodno se može reći da je Zvezda danas bila zrela za petardu, ali šta je tu je, pobeda je najbitnija.

Do kraja šampionata ima šest kola, ali ne sumnjamo da će “Vučkova miljenica” ostvariti svih šest pobeda i tako doći do nove nezaslužene titule.