Crno-beli doneli bodove iz Vršca

U osmom kolu Mozzart Superlige Srbije, Partizan NIS je upisao sedmi trijumf. U vršačkoj dvorani Milenijum, crno-beli su savladali Vršac sa 74:81. Na ovoj utakmici, u ekipi Partizana nije bilo povređeno Stefana Pota, dok kapiten Novica Veličković, nije ulazio u igru.

Tokom većeg dela susreta, crno-beli su imali blagu rezultatsku prednost koju su Vrščani konstantno uspevali da vrate u egal. U nekoliko navrata, domaći tim je uspevao i da povede, ali su tada, kao po pravilu, crno-beli brzo sustizali vođstvo domaćina.

U poslednjoj deonici, Partizan je serijom 6:0 stigao do 65:71, da bi ubrzo rezultat na semaforu glasio i 71:79. Do kraja susreta, ostalo je samo da igrači obe ekipe postave konačan rezultat kojim je Partizan NIS stigao do nove pobede u domaćem prvenstvu.

Na konferenciji za medije posle meča, trener crno-belih, Aleksandar Džikić je izjavio:

“Igramo lakše sa ekipama sa kojima smo se sastajali u ABA ligi. Ovo je po­če­tak dru­gog kru­ga Su­per­li­ge, Vr­šac ni­je ne­po­zna­ni­ca za nas, ali opet smo pro­tiv njih od­i­gra­li te­žak meč. U pr­vom po­lu­vre­me­nu ni­smo na­šli re­še­nje za Jef­ti­ća, Min­čev je bio ve­li­ko iz­ne­na­đe­nje, a Fun­dić sa­mo na­ma da­je troj­ke. Re­kao sam i u na­ja­vi da po­zi­ci­ja Vr­šca na ta­be­li ni­je pro­jek­ci­ja nje­go­vog kva­li­te­ta. Na­dam se da će­mo u sle­de­ćim utak­mi­ca­ma bi­ti kom­plet­ni, na ovoj smo sve­sno odmara­li Ve­lič­ko­vi­ća, če­ka­mo da nam se pri­klju­či i Pot”. – istakao je Džikić. (www.kkpartizan.rs)