Tavamba doneo pobedu

Po velikoj vrućini Partizan je pobedio Spartak i zadržao se na prvom mestu na tabeli, gde je trenutno i Vojvodina. Ne računajući Podgoričane ovo je bila prva utakmica da Partizan nije primio gol.

U prvih 30 minuta gledali smo veoma dosadan fudbal. Gotovo ništa bitnije nije se desilo pred golovima, a onda u 30. minutu grom iz vedra neba. Dobro, bilo je oblačno, a ne vedro, ali grom je svejedno pukao. Spartak je izbacio loptu u polje, a Jevtović iz prve prebacio celu odbranu domaćina. Na loptu natrčava Tavamba i lobuje istrčalog Ostoijića, 0:1. Do kraja prvog poluvremena Partizan je imao još dve odlične prilike, ali u oba slučaja fudbaleri Partizana spetljali su se u poslednjem trenutku. Spartak u prvih 45 minuta nije ni jednom šutnuo o okvir gola Partizana, a samo jednom prema golu.

Već na početku drugog poluvremena Đurđević je bio u odličnoj prilici, pokušao je da lobuje golmana, ali je to uradio veoma loše. Imao je i Suma dobru priliku, a onda sledećih dvadeset minuta čisto otaljavanje posla. U 73. minutu Đurđević izvodi slobodan udaraca sa nekih 25 metara i pogađa stativu. Nedugo zatim Spartak je uputio prvi šut u okvir gola Partizana ali je Kljajić odbranio. Do kraja susreta, jedina bitnija šansa desila se kada je  Jevtović šutirao sa nekih 20 metara, a Ostojić jedva odbranio.