Zasrali na kraju

Prelazni rok u Srbiji je završen pa bi bio red da pogledamo šta se sve desilo. Ovoga puta izostavićemo razne priče o tome ko je trebao da dođe, jer većina tih transfera uopšte nisu bili realni.

Dakle…

Partizan je dobio znatna pojačanja u vidu Stojkovića. Stojke je već odradio odličan posao, a ako je verovati onom ciganskom govnetu, Stojke nas je uveo u Ligu Evrope. Da je imao udela jeste, ali četiri gola u Mađarskoj su presudili… kao što je sudija presudio ciganima u Rusiji kada nije dosudio čist gol. Dakle, Stojke je nas uveo a njih “sudija”. Ništa novo, jel da!

Drugo veliko pojačanje je Zoran Tošić. Bambi će nam mnogo značiti na sredini terena, jer iskustvo koje on ima nema cene. Opet, ako slušamo ove s druge strane brda, Bambi je premator, niko drugi ga neće, a i kvalitet mu je znak pitanja.

Najskuplje pojačanje je svakako Suma. Do sada i nije pokazao neki zavidan kvalitet, a da li će, videćemo. Verujemo da će i njemu, kao i Evertonu, trebati malo vremena da se prilagodi, pa tek onda možemo da očekujemo bolje partije.

Sleteo je i Antonov na JNA. Mlad i perspektivan i to na veoma važnoj poziciji. Kvalitet ima, a da li će ga pokazati saznaćemo veoma brzo.

Mitrović je došao na poziciju štopera. Iskustvo i znanje ima, a od njega očekujemo da odmah počne da gazi protivničke napadače.

Solomon je došao na pozajmicu iz Rijeke. Malo se zna o njemu i nije nam jasno ko je njega preporučio i zašto. Ipak, sačekajmo da vidimo o čemu se radi.

Za kraj smo ostavili deklarisanu ciganšturu Ožegovića… iako Iliev ne voli da se o tome priča. Činjenice su činjenice i od njih se pobeći ne može. Ožegović je u više navrata žestoko ispljuvao Partizan i njegove navijača, pa je i logično da ga ti isti navijači dočekaju na nož! Za nas nije problem što je on “zvezdaš”. Bio je to i Stojke, pa i mnogi drugi, problem je što smatramo da Ožegović nema kvalitet da igra u Partizanu. Uostalom, devet klubova u 6-7 godina dovoljno govori o tom fudbaleru. Ko je njega poslao, i zašto,  u Partizan ostaje da se pronađe, a pronaći ćemo!

To je to o dolascima, a ko je otišao.

Pre svih Milenković. Sjajni štoper koji će nam i te kako nedostajati. Ovi što su došli ne mogu da popune rupu koja je nastala posle njegovog odlaska.

Mihajlović… nekada veliki talenat, a posle se toliko ukanalio, jer je umislio da je posle samo šest meseci prevazišao Partizan. Dobro smo se tu unovčili i on nam svakako neće nedostajati.

Leonardo će nam najviše nedostajati. To je fudbaler koji je bukvalno sam rešavao utakmice. Iako svi u klubu zaslužuju pohvale zbog duple krune, Leonardo je prvi od njih. Tošić može biti adekvatna zamena za Leonarda, nadamo se.

Đurđević je upravo otišao u ciganlijakos, a Partizan je zaradio samo 2.5 miliona. Posle odlaska Leonarda  Đurđević je postao prosečan fudbaler. Tek tada se videlo koliko su njih dvojica bili dobri jedan za drugoga. Nažalost, takav tandem i skoro 50 golova nećemo uskoro videti u Partizanu.

E sada, da li je Partizan bio jači pre ovog prelaznog roka, ili posle! Zaista ne vidimo kako će ove novajlije da nadoknade 50 golova koji su isparili odlaskom Leonarda i Đurđevića. Na golu smo znato jači, a zadnja linija bi trebala da bude za nijansu jača. Sredina terena će biti tu negde.

Ukratko, očekujemo da će Partizan postizati manje golova, ali će manje i primati. Jači ili slabiji… za sada pata karata. Vreme pred nama će pokazati pravu sliku i kvalitet ove ekipa.

Ovima koji su otišli, jedno veliko HVALA i srećno u novom klubu.

Ovima što su došli, dobrodošli u Partizan. Ostavite srce na terenu i sve će biti kako treba.