Treći poraz u EC

Crno-beli su u IV kolu 7Days Evrokupa izgubili od francuskog Limoža sa 92:83. Već oslabljeni neigranjem Novice Veličkovića i Samarda Semjuelsa, crno-beli su večeras bili suočeni sa novim problemom, jer zbog povišene temperature na teren nije mogao ni Obrad Tomić Tokom prvih 10 minuta meča, Limož je bio u vođstvu, ali su crno-beli držali priključak, pa je prva deonica završena sa 22:18. U drugoj četvrtini crno-beli su u tri navrata smanjili razliku na svega dva poena, da bi u 28. minutu došli do izjednačenja (39:39). Ipak, usledila je nova serija Limoža pa se na petnaestominutnu pauzu otišlo sa 47:41.

U trećoj četvrtini naš tim dolazi do prve prednosti (61:63), ali je Limož brzo neutrališe i ponovo prelazi u vođstvo. Prelomni momenti utakmice dogodili su se početkom poslednje četvrtine kada su domaći stekli dvocifrenu prednost koju su crno-beli do kraja meča uspeli samo da ublaže na konačnih 92:83.

Nakon utakmice, kapiten crno-belih na večerašnjem meču, Mihajlo Andrić je istakao:

“Loše smo otvorili utakmicu. Odbrana nam je bila loša svih 40 minuta. Uspeli smo da se vratimo u drugom poluvremenu, ali smo ispustili priliku i da zadržimo prednost. Okrećemo se narednoj utakmici protiv Crvene zvezde”, rekao je Andrić.