Položili ispit

Pre svega, čestitka fudbalerima Partizana na pobedi, a ujedno i zahvalnica navijačima, jer nisu napravili ni najmanji incident. Dakle, može se samo ako se hoće! Drugo, Stojkoviću i Evertonu dati doživotan ugovor! Koliko košta da košta, ova dva fudbalera moraju ostati u Partizanu do kraja karijere.

Tokom 90 minuta Partizan je pokazao da je bolji tim. Više je pokazao i kvalitet i igru i prilike, mada ni danas to nije bilo ono što želimo da vidimo, ali pobeda je ipak najvažnija. Albanski predstavnik je pokazao da zna da igra, ali osim velike borbenosti ne poseduje mnogo drugih kvaliteta.

Prvo poluvreme proteklo je u inicijativi Partizana, ali pravih prilika nije bilo. Gosti su se dobro branili i čekali kontre.  U 39. minutu erupcija na JNA, Partizan vodi. Tošić je izveo slobodnjak i pogodio donji levi ćošak… fenomenalno! Pred kraj poluvremena gosti imaju dve dobre prilike, ali tu je Stojke, a dok je on tu, nema da brinemo.

Drugo poluvreme slično prvom, a na prvu ozbiljniju priliku čekalo se do 61. minuta. Nažalost Golman gostiju je u dva navrata zaustavio Tavambu. Ako je golman bio junak u prethodne dve situacije u 65. minutu je definitivno bio magarac, kada je poslao kratku loptu koju je presekao #51, zatim uposlio Tavambu, a on šalje loptu u praznu mrežu, 2:0. Gosti zatim imaju dve dobre prilike, ali Stojke brani.

Na kraju 2:0, ali i velika briga pred utakmicu sa Jang Bojsima, jer je Tošić dobio nepotreban žuti karton i neće moći da igra veoma važnu utakmicu. Ukoliko Partizan pobedi JB na JNA, evropsko proleće je osigurano i poslednja utakmice, protiv Dinama u Ukrajini,  je sasvim nebitna. Bilo šta drugo značiće da će Partizan morati da juri bodove na gostovanju.

Par reči i o navijačima. Pre svega jedno veliko hvala, jer nije bilo problema. Drugo, da li je neko ovima sa Juga rekao da ne igramo protiv Turaka nego Albanaca. Interesantno je i da su “Janičari” podigli šetalicu “Cara Lazara”.