Pobeda Partizana pred pauzu

Partizan je uspeo da pobedi Mačvu u Šapcu, ali igrom ni danas nije oduševio svoje navijače. Koliko je bezidejno igrao Partizan najbolje pokazuje statistika… čak 75% posed lopte, a od akcija i prilika za gol ni traga ni glasa. Na kraju ipak pobeda. Zahvaljujemo se Kokezi, Vučiću i svima drugima koji su nam doneli pobedu!

Prvo poluvreme Partizan je odigrao očajno. I pored poseda lopte od 75% Partizan nije stvorio ni jednu pravu akciju i priliku za gol. Najbolju priliku imao je Tavamba u 41. minutu, kada se okliznuo jedan fudbaler Mačve, a Tavamba sam izbio pred golmana. Mogao je da bira ćošak, čak i lob, ali izabrao je da dribla golmana i prilika je otišla u nepovrat. U prvom poluvremenu Mačva je imala tri ozbiljne prilike, dve u istom minutu. U 8. minutu Stojković spašava čist gol, a odmah iz kornera Protić maši prazan gol. Kazna za lošu igru Partizana usledila je u 37. minutu. Miletić slabo reaguje, Mačva ima kontru, Everton mora da pravi faul na nekih 25 metara. Lazarević sjajno izvodi udarac i ovog puta Stojke jednostavno nije mogao ništa da uradi. 1:0.

Prvih pet minuta drugog poluvremena pripalo je domaćinu, koji su imali dve polu prilike, a onda Partizan sasvim menja ritam i konačno počinje da igra nešto što je koliko-toliko ličilo na fudbal. Minut 54, Vulićević je prevario svog čuvara, odlično centrirao, a Tavamba glavom postiže gol, 1:1. Partizan je napadao, ali onih pravih, stopostotnih, prilika nije bilo. U 84. minutu penal za Partizan. Domaćin je burno reaguje, ali penal je čist kao suza, srušen je Pantić. Ne sumnjamo da će iz komšiluka opet da se oglase novim saopštenjem, ali to je njihov problem, penal je čist. Saša Ilić izvodi najstrožu kaznu, i to je 1:2. Konačan rezultat postavlja Jovanović, posle dobrog pasa Pantića, 1:3. Domaćin se predao i utakmica je mirno privedena kraju.

Pobedi se u zube ne gleda, ali igru koju pokazuje Partizan, većim delom utakmice, je i te kako za brigu. Bez kapi krvi, bez ideje, a kad se nešto desi, usledi promašaj. Tek sredinom drugog poluvremena Partizan redovno pojačava tempo i dolazi do pobede.

Sada sledi nova reprezentativna pauza, a ne sumnjamo da ni ona neće doneti neki pomak na bolje, kad je igra u pitanju. Đukiću, na šta ti liči tim!!!