Partizan posekao Javor

Fudbaleri Partizana pobedili su Javor na uvek nezgodnom gostovanju u Ivanjici i ostali u trci za titulu. Za razliku od nekih prethodnih utakmica, ovog puta Partizan je rešio sve dileme već u prvom poluvremenu, a da sudija nije još jednom pokrao Partizan, pobeda bi bila ubedljivija.

Javor je prvi zapretio, ali Eliomar puca preko gola sa nekih 20 metara. Nedugo zatim evro gol Jankovića, koji puca sa dvadesetak metara. Sudija je oštetio Partizan u 24. minutu kada je poništio regularan gol. Navodno samo on je video  faul nad domaćem igraču! U 30. minutu Tavamba je slabo uposlio #51 pa je dobra prilika propala. Nekoliko minuta kasnije, 0:2. Opet je Janković pucao sa istog mesta kao i kod prvog gola, lopta se odbila od defanzivca Javora i lobovala golmana. Pred kraj poluvremena nova dobra akcija Partizana, ali nema gola.

Drugo poluvreme je prošlo u inicijativi Partizan, ali pravih stopostotnih prilika nije bilo. Uvek je nedostajalo nešto, ili pravi pas na pravo mesto, ili šut umesto dodavanja… Domaćin je imao najbolju priliku na utakmici pred kraj susreta, ali Stojković brani.

Dakle, pobeda je pobeda, ali samo dva šuta u okvir gola je ipak premalo… i to protiv jedne prosečne livada ekipe.