Ko je imao težu grupu

Partizan je, utakmicu pre kraja ligaškog dela, overio evropsko proleće, dok će komšinica morati još da se pomuči ne bi li to ostvarila.  Već sada počeli su da pričaju kako je Partizanova grupa mnogo lakša pa je Partizan zato već sada prošao. Pa ajde, da pogledamo te dve grupe.

U Partizanovoj grupi su Jang Bojs, Dinamo Kijev i Skenderbeg. Jang Bojs su daleko najbolji u švajcarskoj ligi, koja je kud i kamo jača od srpske. Dinamo Kiev je drugi u ukrajinskoj ligi, dva poena iza Šaktara. Njihova liga je takođe jača od srpske. Albanska liga je možda za nijansu slabija od naše a Skendrbeg je lider te lige. Dakle, nema govora o lakim protivnicima. U pitanju su možda neatraktivni rivali, nikako laki. To su timovi koji su igrali na nož, sa prvotimcima a ne rezervama.

U Zvezdinoj grupi su Bate Borisov, Keln i Arsenal. Bate Borisov nije ni senka nekadašnje ekipe. Trenutno se nalazi na trećoj poziciji beloruske lige koja je tu negde kao i naša. Keln igra u veoma jakoj ligi i suludo je porediti srpsku i nemačku ligu, ali ono što svakako bode oči je činjenica da je Keln “poslednja” ekipa u Nemačkoj. O Arsenalu je nepotrebno pričati. Jasno je da je to tim iz najjače lige i trenutno se nalazi na šestom mestu. To naravno uopšte nije sramota u engleskoj ligi, ali kako objasniti prosečnom posmatraču da je taj Arsenal odigrao dve utakmice protiv Crvene zvezde sa, bukvalno, pionirima, odnosno trećom ekipom, uz pomoć 2-3 prvotimca. Naravno, nije Zvezda kriva što je Venger izveo takav sastav, ali isto tako nije on kriv ni zato što je protiv Kelna uradio isto, a verovatno će i protiv Bate, a to ne ide na ruku Zvezdi.

Dakle, dok je Partizan bitku bio protiv lidera svojih država, Zvezda je igrala protiv poslednje plasirane ekipe, trećeg rezervnog kluba i kakvog-takvog Bate. Mislimo da dodatna komparacija ili diskusija zaista nema smisla. Opet da ponovimo, nije Zvezda kriva što igra protiv koga igra, ali da igraju protiv jačih ekipa, e pa neće moći!