Nova bruka u Pioniru

Košarkaši Partizana su izgubili još jednu utakmicu, ovog puta protiv Mornara 93:98 (25:7, 25:30, 19:31, 24:30), iako su u jednom trenutku imali +21. Opet je napad bio dobar, ali očigledno da malo koga boli ona stvar za odbranu. Doduše, odbrana je bila solidna u prvom poluvremenu, ali u drugom su dozvolili čak 61 poen. I onda se čude što je u Pioniru iz utakmice u utakmicu sve manje navijača. Podršku treba zaslužiti!

Partizan je dobro počeo utakmicu, brzo poveo sa dvocifrenom razlikom, a prvu četvrtinu završio sa čak +18, 25:7. U drugoj četvrtini Partizan je nastavio sa dobrom igrom, održavao veliku razliku, koja je u nekoliko navrata bila i +21, poslednji put 46:25, ali onda dolazi do velikog pada. Na odmor se otišlo sa 50:37.

Partizan je u prvom delu treće četvrtine uspeo da održi tu razliku, a onda opet veliki pad, gosti sasvim preokreću rezultat i vode. Ipak, u poslednjih deset minuta se ulazi vođstvom Partizana 69:68. Poslednja četvrtina se igrala koš za koš, do dva minuta pre kraja, kada su gosti poveli sa 4 razlike i više se nisu okretali nazad. Na kraju 93:98.

Po završetku utakmice oglasio se novi trener Partizana.

Izuzetno težak i bolan poraz za nas. U jednoj utakmici gde za tri četvrtine primiš 91 poen, malo je reći da je sramotno. Svakako da trener ima najveću odgovornost kada na +20, utakmica ode u minus. Dešavaju nam se stvari koje ne priliče da se dešavaju igračima Partizana. Potpuno nepotrebna nervoza, želja za nekim košem više, a totalno zanemarivanje nekih odbrambenih zadataka i dogovora koje smo imali. Naravno, na meni je najveća odgovornost, nisam uspeo da iskontrolišem utakmicu. Nismo imali rešenja za Uroša Lukovića i opet nam se dešava da protivnik ima izuzetan procenat šuta za tri poena, to nije slučajno, nego je posledica naše loše odbrane.