Grbović: Dule je poslednji Partizanov mit

Bivši asovi našeg najtrofejnijeg košarkaškog kluba, sada već po navici, izbegavaju da daju svoj sud i iznesu mišljenje o stanju u Partizanu. Jedan od retkih koji se ne libi da kaže šta misli je kapiten iz zlatnih osamdesetih Goran Grbović.

– Duletova tužba je puštanje giljotine da se odseče glava. Njegov trud je mnogo veći od 113.000 ili od 513.000 evra… Deset puta je veći zbog onoga što je uradio za Partizan, ma stotinu puta. Koliko je samo igrača stvorio, njegovi časovi ljubavi, toliko svega… Ako je to samo 113.000, pa platiće Partizan to, ali nemojmo da budemo licemeri, da svi peremo ruke sa „ja sam bio trener, on je bio sportski, a onaj poslovni direktor, ovo je predsednik…“. Nemojte, molim vas. To nije istina. Želeo si da budeš sve, da budeš pokret, a jedan je bio Marlon Brando, zbog koga je nastao rokenrol – u dahu će Grbović za Blicsport.

– Nemoj da izigravaš Če Gevaru, pa kažeš “bio sam samo običan trener i pošteno sam zaradio svoj novac”. Bio si sve u klubu, dragi Dule. I zaslužio si da budeš sve jer je bilo toliko nesposobnih ljudi oko tebe, koji ništa nisu radili i koji su ti na kraju zabili nož u leđa. Dule je s pravom ljut. Dve godine niko iz Partizana nije razgovarao s njim.

Kako to mislite da je u pravu?

– Miševi su dobili male zube, ostali su u klubu, jedu taj sir i dalje, jedu li jedu… A onda u klub dođe novi čovek i kaže: „Polako, ljudi, ko dovede ove, ko napravi tolike dugove? Čekajte da vratimo film, nisam ja kriv…“. Ne može Dule da proziva sadašnjeg predsednika. Nije bitno iz koje si partije, nemojmo da smo licemerni, tipa „ja sam bio to, a ti to“… Bio si i trener, predsednik kluba, sportskog društva i ekonom, blagajnik… sve si bio. Nemoj sada da pereš ruke i kažeš: „Dajte mi moje pare koje sam zaradio!“.

Za ceo intervju posetite…