Partizanu 100.000, Zvezdi 13 puta više!

Iz Crvene zvezde konstantno napadaju Fudbalski savez, pre svega Slavišu Kokezu, optužuju ga za “spregu sa Partizanom”, ali je predsednik FSS i u intervjuu “Nedeljniku”, ali i u intervjuu “Informeru” otkrio koliko je novca Zvezda dobila od FSS – ukupno 1,3 miliona evra.

Kokeza je rekao da je Zvezda od FSS dobila 800.000 evra u julu prošle godine, što je omogućilo crveno-belima da uopšte imaju mogućnost da igraju Evropu, a zatim je Zvezdi dato još 500.000 evra početkom ove nedelje.

Na današnji dan ‘večiti rivali’ duguju veliki novac Fudbalskom savezu Srbije. Evo, u pnedeljak, 25. decembra, kod mene je bio predsednik Zvezde Svetozar Mijailović kako bi tražio novu pomoć od FSS. I naravno da treba da dođu, jer je naša obaveza da pomognemo svima u Srbiji. Ponudili smo im pozajmicu od 500.000 evra“, rekao je Kokeza.

Fudbalski klub Partizan dobro je zaradio u tekućoj godini, što od nekoliko većih transfera, što od učešća u evropskim takmičenjima (kvalifikacije za Ligu šampiona, potom plasman u Ligu Evrope).

Jedna od stavki rashoda ove godine bilo je i postavljanje bezbednosnih kamera na stadionu, što je bio i zahtev UEFA, uoči utakmice visokog rizika protiv albanskog Skenderbega u grupi LE.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura rekao je u više navrata da je za taj posao, a postavljeno je stotinak kamera, klub platio 100.000 evra.

Međutim, govoreći o finansijskoj podršci koju Partizan i Crvena zvezda imaju od Fudbalskog saveza Srbije, prvi čovek srpskog fudbala Slaviša Kokeza je listu “Informer” rekao i da je novac za video-nadzor obezbedio nacionalni savez.

“Dali smo, bespovratno, sredstva za kupovinu video-nadzora na stadionu Partizana. Oko 100.000 evra, kao i za postavljanje terena sa veštačkom travom na stadionu Zvezde“, rekao je Kokeza.