2017. najgora godina u istoriji SD Partizan

Sigurno ima onih koji se neće složiti sa naslovom, ali dozvolite da vam objasnimo… odnosi se na SD Partizan, a ne na pojedinačne klubove.

U 2017. godini SD Partizan je prošao kao nikada do sada u njegovoj blistavoj istoriji. Ne sećamo se kada je sportsko društvo osvojilo tako malo trofeja. Ne sećamo se kada je besparica bila veća, a što je najgore isto to, pa čak i gore, čeka nas u 2018. godini.

Razloga za sve te neuspehe ima mnogo. Prvo i najbitnije, čelnici klubova, koji nisu navikli da rade nego samo da ispruže ruku i čekaju milostinju države. Očigledno da se još uvek nisu navikli na činjenicu da je Srbija već duže vreme “Krcunija”, vođena psihopatom koji je, pre nego što je postao “neko i nešto”, obećao da će mu glavni zadatak biti da ugasi SD Partizan. Naravno, nisu baš svi nesposobni. Ima i onih koji pokušavaju na sve načine da pronađu potreban novac. Poneki delimično uspeju to da urade, ali mnogi ne. Zašto ne!

Protiv Partizana se vodi opšta diskriminacija, ma šta ko mislio! Ko ne veruje neka ide redom i pita veća preduzeća, da li im je neko “predložio” da im nije u interesu da budu sponzor Partizana. Štoviše, drugarski im je predloženo da budu sponzori Vučićeve miljenice, a mnogi od tih koji “predlažu” se i pozivaju na Vučića. Spisak tih firmi je podugačak, a možda ga uskoro i objavimo, sve sa imenima ljudi koji su sve to radili.

Dovoljno je pogledati poslednju informaciju koju smo objavili na sajtu, odnosno preneli sa drugog sajta, a u pitanju je fudbalski klub, koji još uvek gura dobro. FSS, je bespovratno dao klubu 100.000 Evra da bi ugradio kamere. Cigani su skočili ko opareni na tu vest, ali lukavo su zaobišli činjenicu da je FSS u isto vreme nepovratno dao Zvezdi istu sumu novca da bi postavili veštačku travu. Dodajmo tome i činjenicu da su im u poslednjih godinu dana pozajmili 1.3 MILIONA EVRA, ne dinara. I onda neko treba da se uzbuđuje kada se Kokeza i Terzan kobajagi svađaju. NA ISTOM SU ZADATKU!

Država Krcunija je Zvezdi oprostila milionske dugove, dok je Partizanu jedva odobrila reprogram duga, a ovi naši se još javno zahvaljuju vrhovnom kancelaru. Đubre naprednjačko! Upravo taj vrhovni kancelar je i izvor svih nedaća SD Partizan. Iako je plan bio da sve pogasi uvideo je da to ipak nije baš praktično, mnogo je bolje i lakše spustiti Partizan na amaterski nivo, što većim zavrtanjem državne slavine, dok s druge strane brda, tačnije u podbanjički kolektor i fabriku limenki, se sipa i šakom i kapom.

U tako nepravednom odnosu snaga sasvim je normalno i očekivano da Partizan neće moći da se bori sa znatno jačim rivalom. Rukomet, odbojka, košarka…. Partizan jedva sastavi tim, dok drugi dovode milionska pojačanja. ODAKLE IM NOVAC! Nepotrebno  pitanje, jer svi znamo odakle sve dolazi. Jedina svetla tačka je bio naš vaterpolo klub, koji je uspeo pored nestašice novca da napravi solidnu ekipu, bar sa srpske uslove. Očigledno da niko više ne mari ni za VK Crvena zvezda, jer kupili su im jednu evropsku titulu, a svakog čuda godinu dana dosta!

Zatim dolazimo do fudbalskog kluba, jedinog kluba u SD koji za 2017. godinu zaista može da kaže da je bila jedna od najboljih. Malo je onih koji su verovali da u državi Krcuniji, pored svega spletkarenja, nameštanja, Terzića, sudija, Vučića… Partizan može do titule, ali! Desilo se ono što nam AV nikada neće oprostiti, Partizan je ipak uzeo titulu, jer bilo bi i više nego providno da je Partizan namerno prosuo bodove u poslednje dve utakmice i tako dozvolio da “srpsko čedo” osvoji unapred određenu titulu.

Partizan je zatim uzeo i Kup, a na jesen, posle očajnih izdanja protiv Budućnosti u obe utakmice i Videotona u prvoj, ipak uspeo da se plasira u ligaški deo Lige Evrope. Zaista veliki uspeh, a još veći uspeh desio se nekoliko meseci kasnije, kada je Partizan, kolo pre kraja, uspeo i da prezimi u Evropi. Ponovo… čestitamo svima u klubu na izvanrednom uspehu. Ipak, da sve ne bude perfektno u 2017. godini pobrinuli su se delegati i sudije FSS, jer su naterali Partizan da igra po “oranicama”. Sasvim nepotrebno su prosuti bodovi i u prolećni deo takmičenja ulazi se sa deficitom od 9 bodova. Previše da bi se odbranila titula… mada, nikad se ne zna. Karma is a bitch!

2018. ne obećava ništa dobro klubovima u sastavu SD Partizan. Manji sportovi će i dalje životariti, košarkaški klub će i dalje biti ikebana, a jedino fudbalski klub će i dalje imati kakvu-takvu ulogu u  srpskom takmičenju, nadamo se i u Evropi. Nije da  ne žele da nas spuste na amaterski nivo, kao i ostale klubove SD Partizan, nego bagra iz SNS nije gadljiva na novac, a u FKP ga ima dovoljno. Kad i ako to presuši, pustiće i FK niz vodu kao i KKP.

Za kraj smo ostavili navijače, pogotovo ove “najvernije”. Pitamo se samo čemu su oni to najverniji… ajde da se pravimo blesavi, kao da ne znamo! Jug, onaj pravi grobarski JUG, definitivno više ne postoji. Postoji samo šaka takozvanih navijača koje i ne interesuje Partizan, nego da drže red na tribini, i ne samo na južnoj nego po celom stadionu, pa i Pioniru. Rade ono što im naredi DB, BIA, ili neko drugi iz države Krcunije.

To je grupa navijača, pardon huligana, koja je na košarkaškoj utakmici napala navijače Partizana koji su se drznuli da skandiraju “VUČIĆU PEDERU“!

To je grupa navijača koja je koštala FK Partizan ogromnu sumu novca.

To je grupa navijača koja je koštala Partizan zatvaranjem stadiona.

To je grupa navijača koja će nas tek koštati, jer po svemu sudeći Partizan će dočekati Viktoriju pred praznim tribinama, ako nam UEFA uopšte i dozvoli da se takmičimo.

FK Partizan upravo kod  UEFA ima podeblji dosije baš zbog tih “takozvanih najvernijih”!

Kao i uvek do sada, tako i ovaj put, ovo se ne odnosi na SVE navijače sa južne tribine, jer znamo da su većina njih pravi Grobari i Partizanovci. Odnosi se na šaku plaćenika koji imaju sasvim drugi interes i opis radnog mesta!

Dakle, Partizanovci, braćo Grobari, u 2018. godini ne očekujte preporod našeg SD. Životarićemo sve dok je zlotvor na vlasti. Da li će se bar malo smilovati i razliku 1 za nas 15 za njih bar malo svede u neku razumnu cifru, teško je poverovati.

Na Partizanovom vesniku su rekli kako Partizan ne treba da bude neka politička opozicija, da nas neko koristi za njihovu borbu protiv vlasti. Slažemo se, jer Partizan nije politika nego vera, religija, način razmišljanja, stil života… sve ono što ovi drugi nisu!

E sada, kada ste sve ovo pročitali, kliknite i na video. Bar to ne mogu da nam zabrane!

NAPRED PARTIZAN!