Kad neko voli svoj klub, to pokaže i na ovakav način!

Milovan Joličić je tri godine temeljno istraživao, marljivo prikupljao podatke o svom voljenom klubu – Partizanu – i upravo je završio. Napravio je enciklopediju!

“Ova publikacija će svojim sadržajem i izgledom ostaviti bez daha sve čitaoce”, poručuje Joličić na svom sajtu.

Knjiga ima 984 strane i bezmalo 1.200 originalnih fotografija, od kojih mnoge nikada i nigde nisu objavljene. Obuhvata: Partizanove šampionske titule, osvojene kupove, izveštaje sa svih evropskih utakmica, najtačniju bazu podataka svih igrača FK Partizana koji su igrali na takmičarskim utakmicama (odigrali bar jednu), sve trenere i predsednike kluba i, na kraju, sve partizanove dresove.

“Višegodišnji rad na ovoj knjizi, pored mog rada kao priređivača, uključuje i pomoć moje najbliže porodice i prijatelja, kao i angažovanje profesionalaca – lektora, fotografa i dizajnera, koji su brinuli o njenom konačnom izgledu. Sve dosadašnje troškove lično sam finansirao isključivo uz pomoć porodice”, naveo je Joličić.

Ovo monumentalno izdanje formata 23x32cm biće opremljeno tvrdim koricama, štampano na kvalitetnom kunstdruk papiru, a tabaci šiveni koncem.

Planirana cena knjige nakon objavljivanja iznosiće 10.900 dinara.

Ako ste Partizanovac ili jednostavno ljubitelj fudbalske građe, a želite da pomognete Milovanu da prikupi sredstva za štampanje, to možete da učinite posredstvom sajta www.knjigafkpartizan.com

Oni koji pomognu štampanje knjige, imaće povoljniju cenu za kupovinu – 7.740 dinara. Ujedno, biće navedeni u knjizi, imenom i prezimenom ili nazivom firme, dobiće knjigu u posebno izrađenoj kutiji, a moći će da je plate u tri mesečne rate.