Konačno pobeda

Košarkaši Partizana ubeležili su veoma važnu pobedu u borbi za četvrto mesto koje vodi u plejof Danas su pobedili ekipu Zadra sa 95:87 (20:18 18:23 39:22 18:24).

Nije ovo bio ni malo lak meč za Partizan, a u slučaju poraza dodatno bi ga udaljio od plejofa. U prve dve četvrtine ni jedan tim nije uspeo da nametne svoj stil igre i da se rezultatski odlepi. Čas je vodio Partizan, čas gosti. Na veliki odmor se otišlo vođstvom Zadra, 38:41.

U trećem periodu Partizan igra fenomenalno. U prvih osam minuta ne samo da je anulirao vođstvo gostiju nego je došao do velikih +19, 70:51. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da se slomi protivnik. Partizan je naglo zakočio i dozvolio protivniku da se vrati u utakmicu, ali u poslednjih deset minuta se ušlo sa solidnim razlikom, 77:63. Početkom poslednje četvrtine Partizan opet igra sjajno, odlazi na 22 razlike, a onda opet staje i dozvoljava protivniku da smanji na samo 6 razlike. Na svu sreću vremena za neki preokret i novu blamažu više nije bilo. Partizan je zamalo od gotovog stvorio veresiju, po ko zna koji put. Da su ovo danas izgubili, mogli su svi lepo da se spakuju i napuste klub, jer posle nedavno propuštenih +21, današnjih +22 bi bila kap koja bi prelila ionako punu čašu žuči.

U Partizanu najbolji su bili Vilijams-Gos i Veličković.

– Ne treba puno pametovati. Izuzetno važna pobeda posle turbulentnog perioda. U većem delu utakmice je odrađeno sve što je trenirano, ali senku baci onaj deo koji ne valja i to toliko ne valja da pokvari zadovoljstvo. U osam minuta treće četvrtine smo primili 10 poena, a u poslednja dva minuta 12, a ne ispuniš bonus. Na ovom nivou je to nedopustivo. Iz komotne situacije dolazimo u situaciju da strahujemo za pobedu. Moraćemo dobro da uradimo analizu. U odbrani ispadamo na neverovatan način. Imamo još puno posla. Dobra stvar je pobeda, ali puno toga nas čeka ako hoćemo da budemo konkurentni sa timovima koji su ovom trenutku na papiru bolji od nas, rekao je Čanak.

Što se navijača u Pioniru tiče, nećemo i ne želimo više da komentarišemo “ciganski kop”! Jasno je kao dan da neko ko je bio Zvezdaš NIKAKO ne može i ne sme da bude Grobar. Važi i obrnuto, naravno! Samo izdajice i plaćenici mogu da pređu sa jedne na drugu tribinu.