Pobeda, ali sada je kasno

Košarkaši Partizana uspeli su  bez većih problema da pobede Megu sa 89:73 (22:14, 27:17, 22:21, 18:21), ali ovo je i te kako pirova pobeda koja nas je udaljila od plejofa pošto je i Mornar pobedio. Do kraja ABA lige ostala su tri kola, a Partizan mora da pobedi sve tri utakmice dok Mornar mora da izgubi sve tri. Uzimajući u obzir da igramo protiv Cedevite i Budićnosti, slobodno možemo da kažemo da je plejof nemoguća misija. Partizan mora da se sprema za domaći kup i ligu, jer priča u ABA je bukvalno završena.

Partizan je odigrao veoma dobro u prvom poluvremenu, dozvolio samo 31 poen, a postigao 49. U nekim starim dobrim vremenima rekli bi “utakmica je već tada bila rešena”, nažalost ove sezone smo u nekoliko navrata prokockali kapitalnu prednost, a to nas je i koštalo plasmana u plejof.

U drugom poluvremenu Partizan je održavao razliku. U jednom trenutku je imao čak +25, a na kraju završio sa sasvim solidnih +16. Najbolji su bili Vilijams-Gos i Si sa 17 poena. Zapaženu ulogu imali su Marinković i Gagić sa 12 poena.