Povratak otpisanih

Iako su ga svi otpisali Partizan je osvojio domaći kup, jer je u finalu pobedio državnog miljenika iz Železnika i pokazao da pare nisu sve u sportu, jesu dosta, ali nisu sve. Večeras je nadigran i na kraju pobeđen FMP1, ILR, Crvena zvezda Beograd-voda-SNS, kako li već sa 81:75. Svu navijačku šalu na stranu, Partizan je pobedio veoma dobru Crvenu zvezdu, koja je ove godine pokazala da zaista ima sjajan tim, ali i da može da se pobedi ako igraš svih 40 minuta odgovornu košarku, bez mnogo padova, a to je Partizan danas i uradio.

Partizan je vodio tokom cele utakmice, a u nekoliko navrata  razlika je bila +20. Ipak, znamo šta nam se dešavalo u sličnim situacijama, i to protiv mnogo lošijih rivala nego što je Crvena zvezda, pa je i jasan strah navijača Partizana kada se Zvezda približila na samo -5. Partizan je uspeo da odbije taj prvi napad i opet se odlepi na +15. Pred kraj susreta usledio je novi nalet Crvene zvezde, koja je smanjila na samo -3, ali izdržao je Partizan i na kraju osvojio prvi trofej ove sezone.

Za najboljeg je izabran Vilijams-Gos.

Šteta što smo svojom greškom ispali iz trke za ABA, jer ovaj tim je pokazao da zna i da može, a što je posle ove pobede možda i najvažnije, počeo je da veruje  u sebe i svoje mogućnosti. Biće interesantno gledati KLS, ali cenimo da je Čović već spremio 3-4 miliona državnog novca za pojačanja.

Uzalud trud, džaba vam sve,
i vlast vas gura, al’ opet ne ide..
Doš’o je kraj moj cigane,
Ništa od titule ni ove godine!

Vučić, Čović i FMP,
ARAPI, RUSI, POMOĆ DRŽAVE
Umire nada gotov je san,
šampion je opet PARTIZAN