Kapiten kapitenski

Novica Veličković je danas pokazao zašto je kapiten i kako se bori za sveti dres. Partizan, bez povređenog Vilijams-Gosa, nije odigrao dobro u početku, ali onda vođen kapitenom, koji je proslavio i 400 utakmica, preokrenuo je utakmicu u drugom poluvremenu i razmontirao Budućnost sa 94:83 (15:24, 21:26, 31:15, 27:18)

Prvu četvrtinu Partizan nije igrao dobro. Gosti su veoma brzo poveli sa 9 razlike i to održavali većim delom prvog perioda. Ni u drugoj četvrtini nismo videli ništa bolju sliku. Gosti dolaze do dvocifrene razlike, i to održavaju. Uspeo je Partizan da se popravi, saseče razliku, ali na veliki odmor se ipak otišli sa debelim deficitom od -14, 36:50.

Treći period gledali smo neki sasvim drugi, novi, i moćniji Partizan. Crno-beli su naprosto samleli Podgoričane, napravili seriju od 18:4 i izjednačili rezultat, 54:54. Nastavio je Partizan da melje, dolazi do +7, ali ipak u poslednjih deset minuta ulazi sa tesnim 67:65. Prvih tri minuta se igralo koš za koš, a onda Partizan pravi seriju 15:0, nedugo zatim odlazi i na večeras maksimalnih +16, a onda smireno privodi utakmicu kraju, za veliku pobedu protiv sasvim solidne ekipe.

U Partizanu, daleko najbolji je bio Novica Veličković sa 28 poena. Pored njega zapaženu ulogu imali su Von, Si  i Gagić.