Tresla se gora rodio se miš

 Zašto nismo iznenađeni! Posle još jedne blamaže i gubljenja bodova, desilo se jedno veliko ništa. Uprava bi da trener ode, njemu se ne ide, jer dobra jer kinta, Partizan polako propada!

Đukić je i dalje tu, bar još jednu utakmicu. Uprava mu radi iza leđa, a u saopštenju priča kako ima puno poverenje u trenera. Đukić priča kako ne postoji nikakva klauzula, a svima je jasno da ako dobije otkaz, Partizan će morati debelo da plati. On i dalje morališe i smatra kako nije kriv za 14 bodova zaostatka u domaćoj njiva ligi, nego priča o Evropi.

Zaista nam nije jasno o čemu Đukić priča! Mi nemamo krizu igre i rezultata, mi imamo krizu identiteta, jer ovo nije Partizan. Postali smo seoska ekipa, koju svako želi za protivnika. U napadu smo totalno bezopasni, što možda i nije Đukićeva krivica, jer neko drugi je prodao Leonarda i Đurđevića. U sredini nemamo ni srce ni dušu. Tu je kriv onaj što je prodao Evertona. Što se odbrane tiče, kad dobiješ gol iz prve prilike, a to se dešava već duže vreme, sve je tu jasno.

Ko je kriv za ovu krizu je jasno kao dan, uprava kluba. Oni pokušavaju da svale krivicu na trenera i sportskog direktora, a mi njih pitamo, ko je doveo tu dvojicu! Sada na sve moguće načine pokušavaju da se otarase Đukića, ali njemu ne pada na pamet da podnese ostavku. Ne bi se začudili da pošalju nekoliko “najvernijih” da, kao i Jokanoviću, objasne Đukiću da mu je u interesu da ode!

Šta god da Đukić uradi protiv Rada i u narednim utakmicama, ukoliko već ove nedelje ne dobije otkaz, on neće biti trener sledeće sezone. U svemu ovome Đukić je najmanje kriv. On ima svoj sistem rada, ali to ovde ne prolazi. Doduše, nije prošlo ni u drugim klubovima, ali to je druga priča. Krivi su ovi što su ga doveli.

Ne očekujem da me niko grli i ljubi, ali očekujem neko razumevanje. Za sve treba vreme, razumevanje… To prokleto vreme a nigde ga nema – rekao je Đukić.

Ovo najbolje pokazuje da Đukić nije svestan gde je došao. U Srbiji nema vremena za “sistem”, jer da bi pravio sistem moraš da imaš iste igrače u ekipi. To u Srbiji ne može da se desi, jer svakog leta i zime odlaze najbolji, i kako onda da imaš sistem. U Srbiji iz utakmice u utakmicu moraš da imaš rezultate, ili si “bivši”! Može da se desi poneki kiks, ali kada u poslednjih 9-10 utakmica ubeležiš jednu ili dve pobede… pakuj kofere!

Ko posle njega… navijači bi najradije videli Stanojevića na klupi Partizana, ali šansa da se to desi, dok su ovi ljudi u klubu, je ravna nuli. Ivić bi bio idealno rešenje, a prilično smo sigurni da će se to desiti… pre ili kasnije!