Poraz za kraj ABA lige

Partizan je bez povređenih Vilijams-Gosa i Veličkovića izgubio od Cedevite i završio sezonu u ABA ligi sa rezultatom 11:11. Ima Partizan za čim da žali ove sezone, a najviše zbog izbora trenera koji je forsirao kaubojski stil igre, koji nas je i koštao plasmana u plejof. Porazi od Mornara i Mege, kada je Partizan imao i +21 su direktno uticali na konačan plasman.

Partizan nije dobro otvorio utakmicu. Domaćin je brzo poveo sa sedam razlike, ali Partizan se budi i preokreće rezultat za 20:21 posle prvih deset minuta igra. Partizan je nastavio da igra dobro, poveo je sa 11 razlike, a onda neobjašnjivo stao i dozvolio domaćinu da se rezultatski vrati u igru, pa čak i povede. Na odmor se otišlo vođstvom Partizana 38:39.

Poveo je Partizan sa šest razlike u trećoj četvrtini, a onda se sasvim raspao, dozvolio domaćinu novu seriju, koju su oni iskoristili da povedu. U poslednjih deset minuta se ušlo vođstvom Cibone 63:58. Povela je Cibona sa devet razlike, ali Partizan je uspeo da se vrati i izjednači. Ipak, to je bilo sve od crno-belih. Usledila je nova serija domaćina i tu je bio kraj, 85:75.

Sada sledi poduža pauza pre početka domaće “Čova legenda” lige.