Vujošević odgovorio Milojeviću

Posle saopštenje predsednika KK Partizan, Ostoje Milojevića, oglasio se i bivši trener Duško Vujošević.

 Ja njega nisam vređao, već sam odgovorio na neke njegove istupe u medijima da dugovi Partizana proizilaze iz mog vremena. Navodno, ja sam o svemu odlučivao pa sam samim tim čovek koji je te dugove napravio i sada kao potražujem da mi se oni vrate. On je rekao da će kao da nađe ta sredstva zato što sam ja bolestan. Stvarno nekorektna i neljudska priča. Kad god ga vidim u medijima očekujem da će javnost da obavesti je isplatio te dve rate, a ne da priča o dugovima koji su sedam godina stari. On ih nije napravio, ali je on prihvatajući da bude predsednik Partizana automatski prihvatio sve obaveze koje je klub imao.

Ljudi koji su sada u Partizanu ne ponašaju se ni najmanje fer kada sam ja u pitanju. Novac koji se meni duguje su lični dohoci, plate, nisu to nikakve premije, niti za rezultate, niti za prodaju igrača, nego osnovne plate na koje imam potpunu moralnu, pravnu i svaku drugu osnovu za potraživanje. Prvo sam čekao dve godine. Sada su u pitanju dve rate, svaka je trebalo da dođe na naplatu oko 1. septembra 2016. i 2017. i pri kraju druge godine čekanja uputio sam zahtev FIBA, odnosno BAT. 

Ja sam i smenjen kao neko za koga je rečeno da dok je u klubu neće doći više nijedno sponzorstvo i to od strane Aleksandra Vučića. Mislilo se da je moje prisustvo smetnja da se naprave dobri budžeti i da će se kada ja odem obezbediti sredstva za normalno funkcionisanje kluba. Između ostalog i za plaćanje dugova prema meni.

Da li KK Partizan treba da isplati Vujoševića… naravno da treba. Postoji samo jedan problem, ako ga isplati, odjednom će nestati i ovo malo sponzora, jer tako je neko odozgo naredio… “Vujoševiću ni dinar”! Ko je tako naredio jasno je kao dan! Isti čovek je naredio da se Partizanu ukinu svi državni sponzori, a na privatne firme izvrši pritisak da ne budu sponzori, inače dolazi inspekcija.

Da li će Vujošević jednog dana biti isplaćen, verovatno neće, jer ovaj klub ubrzanim koracima ide istim putem kao ugašena Crvene zvezda. Dug kluba je iz dana u dan sve veći, a neprijatelja oko kluba je sve više. Doduše, ima ih i u klubu, i to dosta. Ukoliko se sledeće godine ne desi nešto drastično… nekome padne avion i tome slično, KK Partizan će u 2020. godini doživeti istu sudbinu kao i ugašena Crvena zvezda… samo što Partizan nema državu iza sebe da mu oprosti dugove, odradi UPPR, fuzioniše klub a nekim mutantom, koji će nekoliko godina nositi naš grb, pa onda “puj pike ne važi”, idemo od početka kao da se ništa nije desilo!