Naivan čovek

U subotu se nastavlja trka u domaćem pikanju lopte, jer zaista ga ne možemo nazvati “fudbalom”. Partizan će igrati protiv Bačke, a sudija će biti… kao da je to bitno, kad svi znamo u čiju korist će da sudi.

Povodom toga oglasio se i trener Partizana, Miroslav Đukić.

– Verujem da će taj sudija najpoštenije što može odsuditi taj meč. To su milioni priča. Verujem čvrsto i želim da verujem da će se liga odlučiti na terenima između fudbalera. Da neće biti bitan ni Terzić, ni Vučelić ni neko tamo. Nego da će 22 momka na terenu odlučivati o Partizanu i Zvezdi – istakao je Đukić.

E moj Đukiću, pa nije ti ovo Španija, mada i tamo se namešta kao i u Srbiji, ali su bar evropski obrazovani, pa se to nameštanje manje vidi.

Pohvalno je to što Đukić veruje u poštenje i fer plej, ali to ne postoji u državi Krcuniji. U ovoj državi čovek više ne može da ode u WC, a da se tamo ne pojavi neko iz SNS da bi izmerio nivo kiseline urina i to prijavio vrhovnom kancelaru. Ovo je država gde se Partizanu nije svirao penal na derbiju gotovo četvrt veka. Ovo je država gde se Partizanu daje gol iz debelog gol auta. Ovo je država gde nečiji dug od 50 plus miliona ne prestavlja nikakav problem, dok se u normalnim državama klubovi sa znatno manjim dugovima vraćaju u treću ligu. Ovo je država gde se nekim klubovima daje uslovna licenca, pa uslovna na uslovnu, pa onda čak i uslovna na uslovnu na uslovnu…

Đukiću, očekuj najbrutalniju krađu, jer ti ljudi nemaju obraza, a pogotovo straha da će im se nešto desiti ako zakinu Partizan. Ako nekada proguraju Partizan, uvek im sledi deportacija u Kurdistan, a u najboljem slučaju u sledećih nekoliko utakmica moraće da “odrade posao” za državnu fuficu.