Pljuštala kiša, ali i golovi

U poslednjoj utakmici pre nego što počne pleojof Partizan je ubedljivo pobedio Borac sa 5:0 i sledeće subote odlazi u Rajkovu rupu sa deficitom od 6 bodova. Matematika je jasna, bilo šta drugo osim pobede Partizana i šampionska trka je rešena, mada jasno je da je ona odavno rešena.

Da bi Partizan bio šampion potrebno je da pobedi Crvenu zvezdu u derbiju i da komšinica kiksne na još dve utakmice. Šansa da se to desi je ravno nuli, jer ne samo da Zvezda neće dva puta prosuti bodove, neće ni Partizan sa Đukićem pobediti na sledećem derbiju.

Očekujemo miroljubivih 1:1. Niti je Zvezda očajan tim niti smo mi neka sila pa da možemo bilo kome da pretimo. Jedna je stvar petardirati Borac, a sasvim drugo pobediti državnu fuficu i to u njenoj jazbini. Stanoje i Marko su znali kako, Đukić ne zna!

Današnja utakmica… šta da se kaže o utakmici kada nekome zabiješ pet komada, a mogao si još nekoliko. Goleadu je otvorio Ožegović posle lošeg šuta Pantića. Imao je Borac dobru priliku, ali… Zatim šanse za Tavambu i Zdjelara, a onda u 38. minutu 2:0, posle smušene reakcije gostujućeg golmana.

U 53. minutu srušen je Cucin, a Ožegović pogađa sa bele tačke, 3:0. Deset minuta kasnije Pantić odlično puca iz prve i to je 4:0. Opet deset minuta kasnije Tošić postavlja konačan rezultat, 5:0.