Šta je prioritet za Partizan?

U poslednjih nekoliko dana načitali smo se hvalospeva iz Humske 1. Svi, osim Vučelića, koji nije zadovoljan učinjenim, ocenjuju prošlu sezonu kao veoma uspešnu, pa ajde da i mi pogledamo gde i šta je bilo uspešno. Pre svega da nabrojimo prioritete koji su nekada postojali u klubu…

1. Titula
2. Pobeda na derbiju
3. Kup
4. Sve ostalo

Dakle, prvi i glavni prioritet nije ispunjen. Titula NIJE osvojena, a što je još gore otišla je u vitrine najljućeg rivala. Da bruka bude veća, Partizan je imao preko 20 bodova zaostatka. Da je ovo nekadašnja SFRJ liga pa da i kažemo “ima dosta jakih klubova”. Nažalost ovo je srpska “šupak” liga, gde većina klubova ne ispunjava potrebne kriterijume za igranje u eliti. Biti drugi u srpskoj žabokrečini nije uspeh, a kada si 20+ bodova iza prvoplasirane ekipe, slobodno se može reći da je “pukla bruka”!

Drugi prioritet. Pobeda na derbiju. Koliko pobeda je Partizan ubeležio protiv večitog rivala ove sezone. Odgovor je poznat, NULA! Dakle ni drugi prioritet nije ispunjen. Ne samo da nije ispunjen nego smo većim delom, na sva tri derbija, odigrali kao pičkice!

Kup Srbije je osvojen ali najviše zahvaljujući  momcima iz Šapca, jer su izbacili “državnu fuficu”! Da smo u finalu igrali protiv Zvezde, Đukićev “mi smo Partizan” bi doživeo novu blamažu.Samo na podsetim ove iz kluba što vole da se drogiraju, jer to očigledno rade,  osvojili smo Kup Srbije a ne Kup UEFA, odnosno Ligu Evrope!

Evropa, svaka čast, ali kenjati kako je Evropa veći prioritet od TITULE može samo neprijatelj Partizana! Jedino važno u Evropi su evrići koji svejedno neće svraćati u Partizanovu kasu.

Ova sezona NIJE USPEŠNA! U najboljem slučaju možemo da kažemo da je podnošljiva, jer eto bar nešto je urađeno. Pričati o uspehu, a biti neko i nešto u Partizanu je …………….. (sami upišite)!

Što manje reći o “uspešnom” prelaznom roku to bolje. Pare bačene ni za šta!

Za kraj, šta reći o treneru koji sebe poredi sa Murinjom i još ima obraza da kaže da Murinjo nije osvojio nijedan trofej, a on jeste. Ukoliko ovaj čovek dočeka kraj sledeće nedelje kao trener Partizana, sve će vam biti jasno, sledeća sezona u JSL će biti karbon kopija ove!