Počinje pikanje lopte

Pred nama je novo fudbalsko nadmetanje, ali pre nego što pogledamo kuda ide Partizan, ajde da vidimo kuda nestade “srpski fudbal”.

Svetsko prvenstvo u Rusiji je maltene završeno, a u finalu će se sastati ekipa Francuske i hrvatske. Reprezentacija Krcunije je, kao što smo i očekivali, završila nastup posle tri utakmice, jer nisu bili u stanju da pobede jednu Švajcarsku. Što je još bolnije golove smo primili od šiptara, a tek će da boli ako zapadne komšije osvoje SP, a kako igraju može i to da se desi. Možemo da ih ne volimo, da nam bude svejedno, pa čak i da ih mrzimo, ali da igraju fudbal, igraju, do poslednjeg atoma snage. Sve ono što smo mi za njih u košarci, oni su za nas u fudbalu.

Ima li šta smešnije nego kad SMS sam sebi da ocenu 7.5 za njegovu igru na SP. Voleli bi da nam objasni od kud ta ocena, jer da bi je dobio, na tri utakmice, morao je da postigne bar neki gol i namesti bar jedan. SMS se bukvalno nije video na terenu. Izgleda da je Muslin sasvim bio u pravu. Isto se može reći i za Matića. Očigledno da je čuo Murinja, koji je rekao da želi da se on odmara. Tako je i igrao. Najgore po nas je da su to dva naša fudbalera od kojih se najviše očekivalo, a najmanje su dali. Gde bi bili hrvati da su Raketić i Modrić odigrali kao ova naša dva baletana… grupu ne bi prošli, kao ni mi. Što manje reći za “selektora” Krstajića to bolje.

Ostavimo se repke Krcunije i pogledajmo naš domaći klupski fudbal.

Crvena zvezda je počela svoju evropsku odiseju utakmicom protiv levaka. Ne samo da nisu pobedili nego su imali sreće što su nerešeno izvukli. Ne sumnjamo da će nekako uspeti da izbace ove amatere, ali za Ligu šampiona oni jednostavno nemaju ni tim ni mentalitet.

Naš Partizan svoj put počinje protiv Rudara. Tim koji je veoma poznat evropskoj sceni. Tim koji gazi sve pred sobom… OK nije baš tako, ali tako će sve to sutra da izgleda. Umesto da ih pregazimo kao plitak potok, očekujemo mučenje i neki nerešen rezultat. Eventualno neku pobedu od 0:1, samo nam nije jasno ko će gol da postigne jer Tavambe više nema, a drugi ko nema!

Namerno smo izbegavali Partizanove pripreme i rezultate, jer nikada to nije pokazalo pravu snagu Partizana, ili manjak iste. Da li je Partizan jači ili slabiji nego prošle godine u ovo vreme, nema sumnje da je slabiji i to mnogo slabiji, jer onda smo imali i Leonarda i Đurđevića, koji nas jesu kasnije napustili, ali bar su bili tu za kvalifikacije. Danas nemamo ni Tavambu, kojeg su prodali saudijcima. Ko će golove da daje!!! Da neće možda #51…

Partizane, želimo ti mnogo sreće u takmičenju, a uzimajući u obzir ko nam je trener, sreća će nam biti glavni adut, jer drugo ništa nemamo!