Prvo pa muško

Partizan je pobedio Nordsjaeland sa 1:2 i napravio veliki korak ka plejofu za Ligu Evrope. Po svemu viđenom ovaj rezultat nije baš realan, jer mnogo realnije, bar po šansama bi bilo da je rezultat bio 0:3.

Bata Mirković i stručni štab su pročitali domaćina i postavili dobru taktiku. Imao je domaćin posed lopte, ali ne i igru, jer Partizan je zatvorio gotovo sve prilaze našem golu, pa protivniku nije ostalo ništa drugo nego da uputi dva šuta iz daljine, što je Stojković odbranio bez po muke. U drugom kaznenom prostoru dešavalo se mnogo toga pozitivnog za Partizan. Već u 10. minutu Rikardo Škuletić, gle čuda iz prve prilike, postiže gol. Nastavi li ovako moraćemo da mu promenimo nadimak. Imali su Pantić, Zakarić i Janković dobre prilike, ali ih nisu iskoristili.

U drugom poluvremenu ista slika. Partizan kontroliše igru. domaći i dalje imaju loptu ali ništa ne mogu s njom. U 64. minutu Janković je pokušao da uposli Pantića, koji nije stigao loptu, ali je sve to pratio Zakarić i postigao svoj prvenac u crno-belom dresu.

Kao da su bili zadovoljni rezultatom, igrači Partizana su stali, ne pritiskaju protivnika, ne trče za loptom i na kraju plaćaju ceh malokrvnosti. U 70. minutu zakazala je cela odbrana, mada čini nam se i da je sudija morao da svira faul nad Smiljanićem, i Rasmindsen smanjuje na 1:2. Na svu sreću to je sve što je domaćin uspeo, a najbolju priliku do kraja susreta imao je Rikardo Škuletić u 88. minutu kada je neometano, sa samo 5-6 metara pucao glavom preko gola.

Dakle, Bata i Grodan su počeli pobedom. Može se čak reći i sa dobrom igrom u prvih 70 minuta, ali da ima prostora za napredovanje, ima i te kako. Nekoliko fudbalera zaista nije za ovaj tim i nadamo se da će se,  ili popraviti, ili završiti na klupi. Mora se pod hitno menjati i mentalni odnos prema igri. 0:2 nije kraj utakmice nego kad sudija odsvira. Gol koji smo primili nam uopšte nije trebao.

Bilo kako bilo, ovo je mnogo bolji Partizan u odnosu na prethodnog prevaranta, pardon trenera… a imamo iste igrače! Čestitamo svima na pobedi i nadamo se sličnom izdanu već u nedelju.