Pobeda za susret sa Turcima

Partizan je uspeo da pobedi i drugu utakmicu i plasira se u plejof gde će se sastati sa turskim Bešiktašem, koji je postigao gol u 91. minutu (2:1) i plasirao se dalje. Prva utakmica se igra u Beogradu sledeći četvrtak.

Imao je Partizan danas mnogo sreće, a prikazana igra, pogotovo u poslednjih 20 minuta ne daje nam mnogo nade da možemo proći tursku ekipu.

Već u 9. minutu ispala je cela odbrana i Olsen dovodi goste u vođstvo, 0:1. Nije se dugo čekalo na odgovor Partizana. Dva minuta kasnije izveden je korner. a najbolje je skočio N. Miletić i izjednačio rezultat. U 30. minutu Janković šutira, lopta pogađa Pedersona i vara čuvara mreže za 2:1. Par minuta kasnije nova sreća za crno-bele, Donio sa svega 5-6 metara pogađa našu stativu. Tri minuta kasnije treća sreća za Partizan i novi gol. Korner sa desne strane, lopta se odbila od jednog gostujućeg igrača pravo Markoviću na glavu i to je 3:1.

Koliko god da je Partizan imao sreće u prvom poluvremenu, u drugom je nije imao, mada, pre će ovde biti manjak kvaliteta nego manjak sreće. Na početku drugog poluvremena Rikardo “Škuletić” je u dva navrata imao čist zicer, ali je kao i nekada “Petar” promašio obe prilike. U 66. minutu nova prilika za “Škuletića” i nova blamaža. Deset minuta kasnije sreća za goste. Stojković je odbranio šut, a lopta se odbila pravo na nogu Amonu, kojem nije bilo teško da sasvim neometan plasira loptu u mrežu. Tri minuta kasnije nova sreća za Partizan. Pedersen se našao u stopostotnoj prilici, ali se spetljao. Imao je Partizan još sreće, kada je Zdjelar pogodio prečku našeg gola. Do kraja susreta nije bilo novih uzbuđenja.

Dakle, Partizan je prošao dalje, slobodno se može reći zasluženo, ali manjak koncetracije, pa i snage, u poslednjih dvadesetak minuta je za brigu. Šta rade kondicioni treneri kad nam igrači dišu na škrge posle 65 minuta igre. Šta bi se desilo da su morali da igraju produžetke po 15 minuta. Cenimo da bi pola njih završilo u nekoj bolnici.

Bilo kako bilo, prošli smo dalje, čestitamo… ali protiv Turaka moraće sve da bude i bolje i jače, ukoliko želimo u Ligu Evrope!