Sasvim očekivano

Kratko i jasno, dalje ide bolji tim. Fudbaleri Partizana nisu uspeli da iznenade Turke i plasiraju se u Ligu Evrope. Malo je onih koji su očekivali da ovaj jako limitiran tim pobedi deset puta skuplji tim, ali u fudbalu se nikad ne zna. Dovoljno je pogledati ko se plasirao u Ligu šampiona, a da odigra samo jedan minut, a uz to igrali su protiv tri anonimusa… na kraju i protiv tima koje je sedam godina zaredom ispustio priliku da igra LŠ.

Sreća u sportu mnogo znači, a ona uvek prati hrabre. Mi u ovom dvomeču nismo bili hrabri, a kada tome dodaš i manjak kvaliteta, tu smo gde smo.

Mnogi će osuti paljbu po fudbalerima, ali treba da shvate da oni bolje od ovoga ne znaju, jer da znaju ne bi igrali za nas nego mnogo bogatije klubove. Namerno ne kažemo “veće klubove”, jer za nas ne postoji veći klub od Partizana. Nije da se fudbaleri nisu trudili, jesu, ali manjak kvaliteta kad tad ispliva na površinu. Može poneka utakmica da se dobije na o ruk, ali dvomeč, teško, jer kad je neko bolji, bolji je.

Zašto imamo igrače koji imaju manjak kvaliteta, e to treba da pitate ove iz Uprave kluba. Niko ne može da nas uveri da je čovek koji je plaćen pola miliona adekvatna zamena za čoveka kojeg si prodao za četiri. Matematika je veoma surova. Ako imaš rupu od 50cm, koliki čep ćeš koristiti da bi je zapušio. Svakako ne od 30cm, jer će duvati na sve strane. E tako i u fudbalu.

Dakle, ove godine nećemo gledati Partizan u Evropi, ali Bože moj, kao da je to najvažnija stvar ne svetu. Igrali smo je dosta puta, pa neka se i ovi drugi malo raduju i igraju.

Okrećemo se srpskoj “šupak ligi”, gde sudije kroje sudbinu, gde ako nisi “njihov” ničiji si, gde se nekima sklanjaju, a tek će se sklanjati, a protiv nas izginuše k’o da smo im decu poklali. Okrećemo se ligi, gde da se poštuje sopstveni Statut i zakon, pola klubova bi već danas bilo izbačeno iz lige, a većina sudija krivično odgovarali. Da, to je ta naša “Krcun liga”!

Ipak, ono što nas najviše brine je činjenica da će se dug, koji je sada 15.000.000 Evra, gotovo sigurno podići na 20+, jer ako ga ovi iz Uprave nisu smanjili prošle sezone, a zaradili su preko 20 miliona, šta mislite šta nas tek sada čeka.

Idemo dalje… …