Po igri, sasvim nezaslužena pobeda

Kao što se i očekivalo, Partizan je pobedio Proleter i ubeležio nove bodove. Dvonedeljna pauza uopšte nije pomogla Mirkoviću i fudbalerima da nešto zategnu, da igra bude bolja. Štoviše, igraju lošije nego pre pauze. Samo po jednom parametru Partizan je zaslužio pobedu, postignutim golovima, jer sve drugo, igra, želja i prilike, su bili na strani domaćina. Uopšte ne bi bila sportska nepravda da je Proleter uzeo bod, pa čak i sva tri.

Prvo poluvreme je bilo, opet, prilično loše… do te mere da je bilo zanimljivije gledati kako raste trava na Karađorđu nego šta se dešava na toj travi. Videli smo samo jednu pravu akciju i gol Rikarda u 13. minutu. Sve ostalo je za zaborav. Zaista je neverovatno koliko loše igrače imamo ove sezone. Manjak kvaliteta, manjak ideja, manjak kretanja, a što manje reći o dodavanju lopte, centaršutu, pa i šutu na gol, to bolje.

Na početku drugog poluvremena videli smo potvrdu svega što smo rekli za naše fudbalere, kada je Proleter zamalo došao do izjednačenja, jer je Pantić STAJAO i gledao let lopte, a Čolović proleteo pored njega i pucao, na svu sreću, pred gola. Isti Pantić, koji se u prvom poluvremenu čak dva puta sapleo o loptu.

U 63. minutu videli smo izmišljen penal sudije Nikolića. Na svu sreću Stojke je odbranio. Minut kasnije novi kiks cele odbrane i velika prilika za Proleter. Bruka i sramota ko sve nosi dres Partizana, a svi znamo ko ih je doveo! U 71. minutu opet su fudbaleri Partizana stajali i gledali akciju, a fudbaler Proletera pogađa prečku. Šest minuta kasnije nova prečka za Proleter. Opet je odbrana reagovala smušeno. Minut kasnije Rikardo se našao u stopostotnoj prilici, oklevao, i šansa je otišla u nepovrat. U 90. minutu Partizan je imao kontru 3-1, loptu je dobio Pantić na samo 5 metara od gola i pucao pravo u golmana. BRUKA i SRAMOTA! Doduše, da zna bolje igrao bi u Čelsiju i ne bi se vraćao u Partizan.

Dakle, Partizan je pobedio, ubeležio tri nova boda, a sve ostalo je ravno nuli!