Nova pobeda Partizana

Batin Partizan je ubeležio novu pobedu i nastavio da diše komšinici za vrat. Pre početka utakmice Partizanu je uručena zahvalnica od fondacije Podrži život, kao glavnom pokretaču akcije za pomoć Dušanu Todoroviću.

Nije ni danas Partizan odigrao sjajno, ali video se pomak u igri, želja, ali i prilike. U prvom poluvremenu Partizan je imao nekoliko dobrih prilika, ali i Rad je imao svoje. Na početku drugog poluvremena Janković postiže gol, koji je, ispostavilo se, odlučio pobednika. U celom drugom poluvremenu Partizan je bio kudikamo bolji tim. U 64. minutu Maldenović dobija drugi žuti karton, odnosno crveni. Partizan je krenuo još jače, stvara nekoliko prilika, ali rezultat se nije menjao.

Jedan od razloga za to je i sudija Đorđić Miloš, koji je otvoreno pokrao Partizan kada nije dosudio penal. Kasalica je i rukama i nogama srušio Jankovića, ali za zvezdinog sudiju to nije bilo dovoljno da dosudi najstrožu kaznu, ali zato na prethodnoj utakmici sudija je dosudio više nego nepostojeći penal protiv Partizana. Uopšte nismo iznenađeni, jasno je kao dan odakle dolazi direktiva da se Partizan, bukvalno na svakoj utakmici, ošteti, i to OTVORENO, tek da se zna ko je gazda u Krcuniji.

Sledeća utakmica je u nedelju, protiv državne fufice. U istoriji derbija nikada nije bila tolika razlika u finansijskoj priči i budžetu dva srpska kluba. Partizanov budžet je oko 8 miliona Evra, dok u komšiluku se otvoreno hvale kako je njihov “državni” budžet od 44 do čak 50 miliona Evra! Odakle njima odjednom toliki novac. Pogodili ste, Vlada Krcunije je obezbedila neograničenu svotu novca da se njihova mezimica ne bi obrukala u evropskoj eliti. Samo u ovom prelaznom roku Crvena zvezda je potrošila preko 20.000.000, pretežno državnog novca da bi se silno pojačala pred Ligu šampiona.

Imali smo šta da vidimo protiv Napolija. Sramota! Ako su pričali da je Partizan igro kukavički protiv Bešiktaša, pobogu šta je onda ovo što su cigani odigrali i to na njihovom bunjištu. Totalan anti fudbal, bunkerica i to ona najgora, ali uz ogromnu sreću, jer da je nisu imali bilo bi 0:3. Partizan je protiv mnogo skupljeg i jačeg rivala od nas, na JNA odigrao muški i respektabilno. Igrao je fudbal, postigao gol…

Ako volite da se kladite, evo, garantujemo vam da će “galaktikosi iz Krcunije” popušiti najmanje 3-4 komada u Parizu. Drugo, Liverpol NEĆE protiv njih igrati sa pionirima, kao Arsenal,  i najverovatnije će ih petardirati.

Šta će biti na derbiju, ostaje da se vidi, ali Partizan sigurno neće skinuti gaće kao većina klubova iz Krcunije, na izvolite!  Da li će “galaktikosi iz Krcunije” pobediti, možda hoće a možda i neće. Jedno je sigurno, imaju svu logistiku, koju poseduje ova nakaradna država, od Vlade do sudijske organizacije. Da li će im to biti dovoljno da pobede… ne bih se baš kladio protiv Partizana, čak i ovakvog kakvi smo sada!