Hokejaši pobedili u derbiju

Crvena zvezda – Partizan 5:10!

Još jedna rutinska pobeda šampiona “sa pola gasa”. Meč je krenuo u prilično laganom tempu, ali je i pored toga Partizan imao dosta prilika da reši duel već u prvoj trećini. Na prvi odmor se ipak otišlo bez golova, ali su odmah na početku druge deonice prvaci Srbije krenuli mnogo odlučnije. Golovi su se ređali kao na traci, a Dimitrije Filipović je postigao hat-trick za samo 6 minuta. Mora se priznati da hokejaši Partizana nisu obraćali previše pažnje na odbranu u tim trenucima, što je rezultiralo kanonadom golova na obe strane.

Partizan je loše igrao situacije sa igračem više, šampioni nisu realizovali ni jednu od sedam prilika. Sa druge strane, crno-beli su postigli čak tri pogotka u short handu, pre svega zato što se Crvena Zvezda u tim situacijama previše otvarala u pokušajima da ugrozi gol Partizana. Brži i spremniji, crno-beli oklopnici su lako dolazili u gol šanse svaki put kada su domaćini izašli iz bunkera.

Trener Partizana Nikola Bera je i ovog puta pružio šansu svim mladim igračima, a već je postala praksa da u trećoj trećini reprezentativca Lukovića na golu zameni mladi Stepanović. U odnosu na premijeru protiv Viteza, u tim se vratio oporavljeni Srđan Ristić, ali ovog puta nije bilo Filipa Trimčevića i Pavla Ogrizovića. Prema rasporedu, Partizan sledeću utakmicu igra 30. novembra kada će ugostiti reprezentaciju U20, koja se ove godine takmiči u prvenstvu države kao posebna ekipa.