Monpelje dobio na iskustvo

Igrao je šampion Srbije muški, borbeno i dobro protiv daleko iskusnijeg i jačeg rivala, nije se predavao, bio je na gol zaostatka, a onda je u 20. minutu prvi put preko Veljka Miloševića i Nemanje Ilića stigao do dva gola viška (12:10). Sjajan na golu Francuza bio je Robin koji je već za 15-ak minuta nanizao sedam odbrana.

Vratio se brzo Monpelje u igru, ali se ni beogradski tim nije predavao, Karabatić je dobio dva minuta kazne, a crno-beli su to iskoristili, pa su u 25. minutu ponovo došli do dva gola viška (16:14). Uspeo je Partizan da sredi redove, ušao je u igru i Savo Mešter, napad je bio daleko opasniji, razbranio se Mihailo Radovanović, pa su crno-beli održavali dva gola viška.

U nastavku meča trener gostiju je promenio odbranu, Gajića je izvukao na 5-1 ka Urošu Mitroviću što je vrlo brzo dalo i rezultat, pa je Monpelje već u 34. minutu imao dva gola viška (17:19).

Nije se dao Partizan, Radivojević je zaigrao flastera na Karabatiću, pa su crno-beli za nepun minut iz dve kontre, preko Radivojevića i Ilića stigli do dva gola viška (27:25) u 45. minutu.

Nije se dalo Partizanu da ode na tri gola viška, prvo je Maksić promašio, a potom i Ilić iz kontre, pa je u 50. minutu na semaforu ostalo 29:27. I Monpelje je potom bio angažovaniji, preko Gajića je stigao do izjedančenja, a crno-beli su promašili gotovo sigurne golove, tačnije Robin ih je zaustavio na poslednjem koraku, te je u 54. minutu bilo 29:29.

Dovoljno je bilo da Savo Mešter napravi dve greške pa da Monpelje preko Arvina i Gajića ponovo stigne na dva gola viška (29:31) u 58. minutu. Brković je zatražio tajm aut, ali je Mitrović brzo napravio probijanje i Monpelje je preko Teža stigao do tri gola viška i to je srušilo sve snove crno-belim da mogu da stignu do još jedne pobede. (www.zurnal.rs)